Cum îți îngrijești corect pielea pe timpul verii – sfaturi esențiale

0
Foto: .zumi.md

Vara poate fi o provocare pentru pielea ta. Temperaturile ridicate și umezeala din aer sporesc activitatea glandelor sebacee. Acest lucru face ca tenul gras să pară mai uleios, iar cel uscat să devină aspru. Nu trebuie să uiți nici de efectele pe care le care le au radiațiile UV asupra pielii. În plus, căldură excesivă face ca porii să se deschidă mai mult și să rețină praf și bacterii, favorizând apariția acneei și a petelor. Toate acestea sunt motive pentru care ar trebui să acorzi mai multă atenție îngrijirii tenului și pielii, în general, în timpul verii.

Ți-am pregătit aici câteva sfaturi esențiale de care să ții cont:

Exfoliază pielea în mod regulat

Exfolierea trebuie să fie parte din rutina ta zilnică de îngrijire deoarece te ajută să ai o piele mai curată și mai fină. În timpul exfolierii sunt îndepărtate celulele moarte care pot duce la apariția diferitelor probleme ale pielii și tenului.

Poți folosi produse din comerț sau îți poți pregăti acasă un exfoliant natural, pe bază de zaț de cafea, amestecat cu ulei de măsline și sare de mare. Ține totuși cont că exfolierea trebuie să fie blândă cu pielea, în special cu tenul, astfel încât să previi apariția iritațiilor. Există produse special create pentru fiecare tip de ten, mai ales că cel sensibil este predispus la astfel de probleme dacă exfolierea este mult prea intensă.

Folosește corect machiajul

Pe timpul verii nu trebuie să renunți complet la machiaj, ci trebuie să știi cum și când să folosești anumite produse de machiaj, astfel încât să arăți mereu bine și tenul tău să fie curat și sănătos.

În timpul zilei, este recomandat să folosești un machiaj cât mai natural, în nuanțe pastel, care să nu încarce tenul, folosind de regulă produse cu factor de protecție solară. Dacă ieși seara în oraș, atunci poți opta pentru culori mai îndrăznețe și un creion de ochi negru. Important este ca ziua să îți lași pielea să respire și să folosești produse ușoare, blânde cu pielea.

Folosește antioxidanți

E important ca în timpul verii să folosești un ser antioxidant care să îți hidrateze pielea și să o protejeze de efectele dăunătoare ale razelor UV. Serul antioxidant este potrivit pentru orice tip de piele, de la tenul gras și până la cel sensibil sau normal.

Printre principalele beneficii se numără stimularea producției de colagen și protecția împotriva radicalilor liberi care pot dăuna pielii.

Citeşte întreaga ştire: Cum îți îngrijești corect pielea pe timpul verii – 4 sfaturi esențiale