Cum îți decorezi casa de Crăciun? Trucuri la îndemâna oricui

0
Foto: PINTEREST

Suntem în luna cadourilor și gândul ne stă doar la sărbătorile de iarnă și la pregătirile pentru Crăciun. În această perioadă poți intra în atmosfera de sărbătoare decorând casa în cele mai frumoase moduri. Iată câteva trucuri simple, la îndemâna oricui! 

Creează-ți propriul aranjament festiv

Chiar dacă nu ești cea mai talentată persoană din lume, cu o ramură de brad, două-trei conuri, un buchețel de crengi uscate și câteva globuri din sticlă poți forma un aranjament festiv minunat. Îl poți așeza pe masă sau îl poți agăța de ușa de la intrare.

De asemenea, poți folosi câteva sticle transparente (cu siguranță găsești câteva prin casă) pe care să le pictezi sau în care să pui instalații cu leduri. Vor avea un efect tare simpatic, mai ales dacă le așezi pe trepte sau pervaz.

Alege un brad de Crăciun care te scapă de complicații 

Brazii naturali nu sunt tocmai o variantă eco-friendly, așa că, dacă vrei să protejezi natura și să contribui la conservarea acestora, alege mai degrabă un brad artificial. Îl poți păstra împodobit cât vrei tu (în cazul în care vrei să te bucuri de spiritul Crăciunul de la începutul lui decembrie și până la jumătatea lui ianuarie), îl folosești în fiecare an (deci este și o variantă economică) și nici nu trebuie să faci curățenie în urma lui (fără ace de brad împrăștiate prin toată casa).

Gândește-te la o paletă de culori pentru întreaga casă 

Tradiționalul roșu-auriu, roșu-verde, verde-maro, alb-violet, alb-auriu, pasteluri: iată doar câteva combinații de culori care ar putea fi folosite pentru decorul festiv al locuinței. Odată ce ai ales paleta de nuanțe, urmărește linia cromatică pentru toate decorațiunile, de la beteală și globuri la instalații și lumini pentru exterior.

Aprinde câteva lumânări parfumate

Măr copt, scorțișoară, vin fiert: până pregătești bunătățile de Crăciun, te poți bucura de aromele festive cu ajutorul lumânărilor parfumate. Și cum se vorbește tot mai mult despre fenomenul hygge, filosofia danezilor de a trăi bine și de a fi fericiți, ia în calcul principiile sale în ceea ce privește decorul: amenajarea minimalistă și integrarea unor elemente precum lemnul și focul (focul șemineului, focul lumânărilor).
Citeşte întreaga ştire:Cum îți decorezi casa de Crăciun? 6 trucuri la îndemâna oricui