Cum iti alegi un interfon?

0

A sti ca poti refuza accesul unei persoane pe care nu o cunosti si care nu iti inspira incredere, deci a evita sa iti intre in casa vizitatori nepoftiti reprezinta un plus de liniste, siguranta si confort.

Siguranta propriei locuinte este un aspect esential de care o familie tine cont, fie ca sta la bloc sau la casa. Confortul tuturor membrilor din casa este strans legat si de prezenta interfonului. Deoarece e important sa stii cine vrea sa intre in curtea ta sau in scara blocului.

Posibilitatea de a comunica direct 

Fie ca stai intr-un apartament la bloc, fie ca ai o vila cu etaj sau fara, o pensiune sau un sediu al firmei, exista un interfon potrivit pentru toate nevoile tale. Deoarece stii foarte bine ca exista interfoane noi, moderne, cu design atragator, care sa corespunda necesitatilor tale.

Interfoanele audio sunt bine cunoscute, populare in apartamentele multora dintre noi. Un interfon audio iti permite sa vorbesti cu persoana aflata la usa incintei, fie ca e vorba de un bloc, o cladire de birouri, o casa sau o vila. Ai asadar posibilitatea de a comunica direct cu aceasta sau de a-i oferi accesul.

Daca stai la casa, exista si posibilitatea de activare a optiunii auxiliare de deschidere a portii pentru accesul masinii sau, dupa caz, a usii garajului. Interfoanele audio pentru vile au un panou interior cu functie tactila – o tastatura touch iluminata. Gratie designului modern al acestuia, va oferi o nota eleganta interiorului. E bine sa optezi pentru un panou al interfonului audio negru sau alb.

O alegere potrivita

Interfoanele video reprezinta si ele o alegere potrivita. Fiind moderne, elegante si mai utile pentru siguranta ta si a familiei sunt interfoane video. In cazul acestora poti sa vezi intr-un ecran persoana care te cauta.

Un videointerfon poate fi instalat atat la bloc, cat si la casa. Detii asadar optiunea de monitorizare video in fata portii sau a blocului, functia de convorbire, de acordare a accesului, dar si functia auxiliara de deschidere a portii pentru intrarea masinii sau deschiderea usii de la garaj.

Atunci cand investesti intr-un interfon pentru o singura locuinta, exclusiv a ta, stii exact care este bugetul pentru acest tip de achizitie. Cand este vorba de instalarea interfoanelor intr-un bloc intreg, este important sa prezinti informatiile cu lux de amanunte vecinilor, astfel incat fiecare sa isi poata da acordul pentru montarea interfoanelor.

Atunci cand se alege un interfon trebuie tinut cont de mai multi factori: sistemul de intefonie se alege in functie de numarul unitatilor interioare de unde se doreste actionarea yalei electromagnetice; in functie de tipul de usa folosita se alege si yala/boltul electromagnetic; sursa de alimentare cu sau fara back-up.

Majoritatea interfoanelor, pe langa faptul ca asigura convorbirea cu persoana care apeleaza, pot fi utilizate pe post de telefon, astfel se pot folosi pentru a comunica cu vecinii, precum si aprinderea luminiiin scara blocului.