Cum alegi o pușcă de vânătoare potrivită?

0

Pentru a alege o pușcă de vânătoare, trebuie să stabilești în prealabil tipul de vânătoare pe care vrei să-l practici, mărimea pradei, costul maxim pe care vrei să-l investești în armă și să ții cont de mărimea corpului tău. Într-adevăr, din aceste puncte diferite va rezulta ce tip de arme de vânătoare ți se potrivesc și ce opțiuni sunt posibile de adăugat.

Prin urmare, rezultă că achiziționarea unei puști nu este un act banal care trebuie luat cu ușurință, deoarece necesită dobândirea unui minim de cunoștințe de vânătoare și balistice. În cele din urmă, este necesar să îți iei timp pentru a compara avantajele comparative ale diferitelor tipuri de arme de vânătoare și echipamentele de țintire oferite de arme. În cele din urmă, este recomandat să efectuezi o comparație largă a prețurilor pe baza posibilităților tale financiare.

Cum să alegi o pușcă ?

În țările în care legislația impune tuturor vânătorilor să obțină în prealabil un permis de vânătoare, viitorul cumpărător al unei puști de vânătoare își poate începe proiectul cu considerații tehnice bine definite cu privire la tipul sau tipurile de vânat care intenționează să vâneze, precum și tipul și opțiunile echipamentului de armă, precum și calibrul de care va avea nevoie. Ulterior, portofelul va decide alegerea finală cu privire la gradul de sofisticare și ostentație pe care îl va avea această armă de vânătoare.

Diferitele tipuri de puști

Este dificil să găsești arma care ți se potrivește atunci când nu ai toate cunoștințele de vânătoare. Există diferite modele în funcție de tipul de vânătoare pe care intenționezi să îl practici. Pentru a te ajuta să alegi cea mai bună armă de vânătoare, alege tipul potrivit pentru tine:

Puști semiautomate

Pustile semiautomate sunt arme de vânătoare bune pentru a începe. Pot declanșa 3 focuri între fiecare reîncărcare. În general, puștile semiautomate sunt potrivite pentru vânătoarea porumbeilor, rațelor sau sturzilor. Pentru ușurința și lejeritatea ei de utilizare, se recomandă pușca semi-automată pentru un începător.

Puști suprapuse

Aceste puști au o rază mai mică. Diferența reală dintre aceste modele diferite depinde de preferința ta. Încearcă-le pe toate pentru a vedea cu ce model de armă te simți cel mai confortabil.

Care sunt criteriile pentru alegerea primei tale puști?

Primul criteriu care trebuie luat în considerare atunci când cumperi prima pușcă este dimensiunea ta. Într-adevăr, când petreci o zi întreagă purtându-ți arma, trebuie să ai rezistența necesară pentru a nu obosi. Contrar a ceea ce s-ar putea crede, tinerii vânători sunt mai puțin rezistenți decât vânătorii experimentați și mai în vârstă. Acest lucru se datorează eficienței gesturilor lor obișnuite prin care știu să-și controleze mișcările.

Greutatea puștii tale

În timpul unei partide de vânătoare, te plimbi mult. Pentru ca arma ta să nu fie o povară pentru tine toată ziua, greutatea medie recomandată a armei este de 3 kg. Reculul emis de pușcă atunci când tragi poate afecta și alegerea puștii. O pușcă ușoară reduce șocul, în timp ce o pușcă grea îl mărește.