Cum alegi crema de față în funcție de vârstă și tipul tenului tău

0
64
Foto: unica.ro

Atunci când dormi, organismul tău se regenerează. Inclusiv pielea! Produsele de îngrijire potrivite te pot ajuta să amâni semnele îmbătrânirii premature.

Folosirea unei creme de față adaptate tipului tău de ten contribuie decisiv la regenerarea pielii. Ideal ar fi ca pe timpul nopţii să folosim o cremă anti-îmbătrânire pe bază de antioxidanţi. Rolul ei este să netezească ridurile fine şi să consolidezeze legăturile intercelulare de la nivelul epidermei“, explică Diana Marandiuc, Trainer Naturys România.

Cum alegi crema de seară potrivită?

În timpul nopții, pielea absoarbe mai bine ingredientele active din cremă. Pentru a alege cea mai potrivită cremă de noapte, trebuie să ții cont de vârstă, tipul de ten și nevoile sale specifice.

Începând cu vârsta de 25 de ani, celulele noastre se reînnoiesc mai încet, iar tenul începe să capete un aspect tern și să își piardă din elasticitate. Pentru un ten luminos, specialiștii recomandă folosirea unei creme de noapte. „Este prematur să foloseşti la această vârstă creme anti-îmbătrânire, dar poți opta în schimb pentru produse care au în compoziţia lor ingrediente active cu efect antioxidantprecum Vitamina C, E“, recomandă Diana Marandiuc.

În funcţie de tipul de ten, recomandarea specialistului este următoarea:

Ten normal – aplică o cremă cremă hidratantă, pentru a stimula reînnoirea celulară;

Ten gras – aplică o cremă cremă hidratantă care va ajuta la refacerea stratului lipidic;

Ten acneic – aplică o cremă seboregulatoare seara pentru a ameliora iritațiile pielii și a reduce imperfecțiunile;

Ten sensibil – aplică o cremă ce reglează circulaţia periferică şi cu efect antiinflamator

Pentru mai multe informații și sfaturi intră pe www.unica.ro!