Cum alegi cele mai bune covoare pentru casa ta? Sfaturi utile de la specialiști!

0
103
Foto: Diego

Te pregatesti de reamenajarea locuintei si cauti cele mai bune covoare? Trebuie sa stii ce ti se potriveste, nu doar pe partea de culoare si modele, dar si ca sa nu iti pui sanatatea in pericol. Majoritatea alergenilor se ascund in covoare.

Sunt mii de modele de covoare in magazinele de specialitate, dar nu toate se potrivesc oricui.Cum se aleg acestea? Am stat de vorba cu specialistii care ne-au dezvaluit secretele care se ascund in spatele covoarelor.  Iata la ce trebuie sa fim atenti!

Materialele din care sunt fabricate covoarele, culorile acestora, dar și durata lor  de viata este extrem de importanta. Inainte de a cumpăra un covor asigurati-va ca stiti ceea ce vi se potriveste. ” In primul rand covoarele se aleg in functie de spatiu si apoi in functie de preferinte.” spun specialistii de la magazinul Diego din Cluj Napoca.

Atentie la materiale! O gramada de boli se pot ascunde in covoare! “Daca sunt din material organic pot sa reprezinte o sursa de hrana si un loc propice de inmultire pentru acarieni daca nu sunt curatate in mod adecvat. “ spune dr. Nadia Onitiu-Gherman medic alergolog.

Ce culoare sa aiba covoarele?

Fiecare culoare are o insemnatate si transmite o stare de spirit, asa ca este important sa alegeti covoare in care se regasesc nuante cat mai vesele. Iata propunerile celor de la Diego>

Galbenul are de exemplu un efect pozitiv asupra dispoziţiei. Ne învigorează, ne stimulează să fim mai activi, ne păstrează vigilenţa, respectiv amplifică creativitatea şi puterea de concentrare.

Portocaliul este o culoare plăcută, veselă, care provoacă stimularea emotivă, ne ajută în combaterea oboselii şi în vindecarea depresiei. Are un puternic efect apetisant şi ne ajută la deşteptarea de dimineaţă.

Culoarea roşie sugerează optimism, incită la acţiune, este culoarea pasiunii şi un adevărat simbol al încrederii în sine. Este o culoare extravertită, în puternică legătură cu pofta de viaţă, sentimente puternice şi fapte pasionate.

Culoarea maro creează stabilitate şi armonie, fiind o nuanţă prezentă în aproape orice locuinţă. Tentele acestei culori variază pe o scală foarte largă, de la bej deschis până la ciocolatiu sau ruginiu. Maroul sugerează echilibru şi contribuie la creerea unei atmosfere neutre, confortabile şi primitoare.

Verdele este considerat drept culoarea sănătăţii. Efectul său calmant şi relaxant este binecunoscut. Această nuanţă ce rezultă din amestecul dintre galben şi albastru se află la limita dintre culorile calde şi cele reci. Tentele cu o concentraţie mai mare de galben emană căldură, iar cele care bat spre albastru au efect răcoritor.

Albastrul, culoarea intelectualului, stimulează gândirea şi concentrarea. Este o nuanţă veselă, senină, proaspătă, cu un puternic efect calmant. Se consideră şi culoarea liniştei şi odihnei. Albastrul mediu reprezintă o alegere foarte plăcută pentru încăperile luminoase, călduroase.

Movul poate fi atât energizant, cât şi calmant; în caz de nervozitate, ne relaxează şi ne întăreşte simultan. Movul activează centrul creativ al creierului, stimulând puterea de concentrare. Înafară de acestea, violetul mai este considerat culoarea păcii, altruismului şi demnităţii.

Griul  înseamnă neutralitate, simplitate, libertate, rafinament, înţelepciune, stabilitate. Griul deschis creşte senzaţia de libertate şi stimulează creativitatea artistică. Griul mediu ne calmează şi oferă senzaţie de siguranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here