Home / Fashion / Culoarea hainelor îţi trădează personalitatea

Culoarea hainelor îţi trădează personalitatea

Vrei să ştii ce fel de persoană eşti sau cum eşti percepută de către cei din jur? Deschide uşile şifonierului şi găseşti acolo răspunsul. Culoarea predominantă a hainelor tale spune multe despre temperamentul, despre caracterul şi despre starea ta sufletească.

Culoarea hainelor e o oglindă a stării sufleteşti, dar şi o amprentă personală. Oricâte motive am avea să spunem de ce preferăm o anumită culoare în defavoarea celorlalte, există şi un motiv pe care încă nu l-am conştientizat ce ţine de starea noastră sufletească, de temperamentul nostru, de felul în care relaţionăm cu cei din jur.

Culoarea, la pachet cu atitudinea persoanei, îi atrage sau îi îndepărtează pe ceilalţi, pot fi un scut sau o armă în relaţionare. Spre exemplu, culorile deschise sugerează lejeritate, bună-dispoziţie, deschiderea spre comunicare, pe când cele închise denotă rigiditate, încordare.

“Când alegem o haină de o anumită nuanţă, ne gândim că aceea ne avantajează. De fapt, e culoarea în care personalitatea ta se simte confortabil”, spune Carmen Şorici în cartea sa, “Limbajul secret al hainelor”. Specialistul ne dă exemple concrete.

Albastrul 

E culoarea inteligenţei, a capacităţii de analiză. Un bleu pal este aplecarea spre înţelegere, comunicare, un bleumarin înseamnă “hai la treabă”. O femeie care se decide dimineaţa să se îmbrace în albastru e în general o fire independentă, care a ales să trăiască după propriile reguli. De asemenea, este creativă, pozitivă şi deloc uşor de manipulat. Să nu uităm că albastrul este o culoare masculină, care inspiră încredere, loialitate, curaj. Nu degeaba majoritatea uniformelor sunt albastre. Astfel, dacă albastru e culoarea predominantă din garderoba ta, analizează puţin relaţia pe care o ai cu partenerul tău şi vezi dacă nu ai tendinţa de dominare.

Negrul

Culoarea doliului, dar şi a eleganţei, multe femei o preferă din mai multe motive: le face să arate mai slabe, se asortează cu orice, scoate în evidenţă accesoriile. Totuşi, gândeşte-te cum te poate percepe cineva care nu te cunoaşte. “Poate e în doliu, poate e tristă?!”.

“Negrul te face mai serioasă, mai anxioasă, mai impenetrabilă. Dacă la bărbaţi hainele negre pot fi semn de duritate, la femei e exact opusul – denotă fragilitate, vulnerabilitate. În concluzie, femeile cu mult negru în garderobă sunt caracterizate prin eleganţă, seriozitate, perfecţionism, dar şi sobrietate, lipsă de vivacitate, destindere, relaxare.

Verdele

E a treia culoare ca folosinţă în garderoba majorităţii oamenilor. Indiferent de nuanţă (de la jad şi kaki la culoarea oului de raţă), verdele e culoarea prieteniei, a ghiduşiei, a interesului şi a colaborării. O persoană care se îmbracă mult în verde nu e depresivă şi tinde să-i protejeze pe cei din jur.

Roşul

E o culoare care energizează, înveseleşte, creşte energia. Roşul te scoate în evidenţă dintr-o masă de oameni, iar acest lucru dă sentimentul de persoană specială, deosebită.

Cele care o poartă au o personalitate puternică şi multă încredere de sine. Rar stau pe gânduri să viseze, sunt în majoritatea timpului în acţiune. De ce ne face roşul să ne gândim la inimioare şi la iubire? Pentru că, prin vibraţia sa, creşte ritmul inimii, tensiunea, dă energie.

vezi continuarea pe click.ro!

https://jysk.ro/green-days?utm_source=programmatic_audience&utm_medium=banner&utm_content=970x250&utm_campaign=RO_Display_2018

About paginadelifestyle

Check Also

FOTO: Ce ținute au purtat fashionistele la primele petreceri în cluburile de fițe din Mamaia

Cele mai stilate femei din România au dat startul distracției la Mamaia! Fashionistele au luat ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.