Crosul Supereroilor- Aleargă pentru renovarea maternității din Cluj!

0

Fundația Metropolis, prin proiectul Spitale Publice din Bani Privați, a anunțat primul proiect de renovare al unei unități medicale de stat din Cluj-Napoca, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în data de 15 martie 2023, la Clinica de Obstetrică-Ginecologie ”Dominic Stanca”.

Proiectul presupune renovarea completă și dotarea cu aparatură modernă a Secției Obstetrică-Ginecologie ”Dominic Stanca”, proiect care va fi realizat în două etape.

Prima etapă, care va începe în luna mai a anului 2023, va dura 3 luni și va consta în renovarea Maternității, cu un cost estimativ de 235.000 Euro, iar a doua etapă constă în modernizarea unității de Neonatologie, care va avea un cost estimativ de 265.000 Euro și pentru care încurajăm atât comunitatea din Cluj cât și toți susținătorii să ne fie aproape și să doneze pentru ca acest proiect sa continue.

Codin Maticiuc – Președinte Fundației Metropolis: “Am considerat întotdeauna că binele se face cu zgomot, e nevoie să dăm un exemplu și să inspirăm oamenii din jur și generațiile ce vin. Mă bucur că proiectul Spitale Publice din Bani Privați este susținut de parteneri puternici așa cum este UNTOLD, este cel mai mare jucător de pe piața entertainment-ului din sud-estul Europei, care ni s-a alăturat de 3 ani și în ale cărui evenimente suntem singura cauza caritabilă cu mecanism de fundraising. De asemenea, sprijinul primit din partea Sports Festival a venit să întărească legătura acestui proiect cu comunitatea din Cluj-Napoca, unde suntem bucuroși să dăm startul unui proiect de renovare, așa cum este cel de la Clinica de Obstetrică și Ginecologie Dominic Stanca.”

Edy Chereji, co-fondator UNTOLD Universe “Noi facem o punte de legătura între inițiativa Spitale Publice din Bani Privați și oamenii de bine care vin la evenimentele noastre. Au fost mii de oameni care au donat pentru această inițiativă în 2022 în festivalurile noastre și sunt convins că acest obicei frumos se va păstra și în acest an. Faptul că acum suntem la Cluj-Napoca și că putem susține un proiect în orașul nostru ne aduce un plus de bucurie dar, în același timp, ne motivează să susținem inițiativă și pentru alte orașe, până când țara noastră se va face bine și nu va mai avea nevoie de astfel de inițiative private.”

Patrick Ciorcilă, co-fondator Sports Festival: ”Suntem încântați să continuăm parteneriatul cu Fundația Metropolis și să organizăm împreună a doua ediție a Crosului Supereroilor. Împreună cu sportivii ajutăm, în mod real, comunitatea în care trăim. Îi invităm pe toți cei care vor să se bucure de mișcare să se înscrie la cros și să devină, pentru o zi, supereroi, indiferent dacă sunt alergători de performanță, amatori sau dacă se află la prima competiție. Proba de 5 km este una accesibilă tuturor cu câteva antrenamente înainte, iar pacerii și punctele de hidratare de pe traseu o să fie special gândite pentru începători. Sportul înseamnă sănătate curată. Iar atunci când, pe lângă sport, putem oferi mai mult oamenilor din jurul nostru, suntem cu atât mai motivați. Îl felicit pe Codin pentru inițiativa Spitale Publice din Bani Privați și mă bucur să putem contribui și noi prin proiectele noastre la cauze așa frumoase.”

Primul proiect al inițiativei Spitale Publice din Bani Privați în Cluj-Napoca se va derula alături de UNTOLD Universe și Sports Festival, de reprezentați ai comunității clujene și de susținători ai Fundației Metropolis.

UNTOLD Universe este cel mai mare jucător de pe piața entertainment-ului din sud-estul Europei și organizatorul celor mai mari festivaluri de muzică din Europa – UNTOLD Festival, Neversea și Massif. Începând cu anul 2021 a devenit unul dintre cei mai mari parteneri ai Fundației Metropolis oferind prezență în cadrul tuturor evenimentelor sale, mecanism de donare exclusiv pentru proiectul Spitale Publice din Bani Privați în cadrul festivalurilor la căsuțele credit point, awareness datorat celor peste 1 milion de participanți și în curând, comercializarea tricourilor și hanoracelor cu însemnele campaniei în magazinele proprii din cadrul evenimentelor.

Sports Festival este cel mai mare eveniment multi-sportiv din România, cu care Fundația Metropolis a început colaborarea la ediția din 2022 a festivalului. Astfel, a devenit singurul proiect caritabil susținut în cadrul festivalul prin competiția de alergare.

Crosul Supereroilor ajunge în 2023 la cea de-a doua ediție, sportivii fiind invitați acum să alerge pentru Cluj, iar jumătate din taxa de participare va fi donată pentru renovarea Clinicii Obstetrică-Ginecologie ”Dominic Stanca” din Cluj-Napoca.

Prima ediție a Crosului a adunat la linia de start aproape 900 de alergători care au concurat pentru proiectul Spitale Publice din Bani Privați. La competiție a participat și președintele acestui proiect, Codin Maticiuc, alături de mai multe vedete și influenceri .

Clinica Obstetrică-Ginecologie ”Dominic Stanca” din Cluj-Napoca este parte integrantă a Spitalului de Urgență Cluj-Napoca, una dintre cele mai mari unități medicale cu paturi din România, cu atribuții de Spital Regional de Urgență, și care are în structura lui 1542 de paturi și peste 3000 de angajați. În cadrul Clinicii de Obstetrică-Ginecologie ”Dominic Stanca” se efectuează anual peste 2200 de nașteri, peste 4500 de internări, aproximativ 10.000 de consultații și peste 2000 de intervenții chirurgicale, fiind cea mai mare maternitate din zona Ardealului.

Fundația Metropolis contribuie de peste 20 ani la construirea unei lumi în care oamenii zâmbesc, prin crearea accesului acestora la sănătate, educație și dezvoltare emoțională echilibrată. Fundația se concentrează pe asistență socială pentru copiii vulnerabili din centrele proprii și partenere, pe renovarea și dotarea cu aparatură medicală a spitalelor publice din bani privați, pe susținerea cauzelor individuale verificate și ajutorarea animalelor fără stăpân din adăposturile partenere.

În anul 2020, a dat startul renovării Secției de Hematologie Pediatrică din cadrul Institutului Clinic Fundeni, apoi a continuat cu renovarea Secției de Nefrologie Pediatrică. În anul 2023 va renova Secțiile de Chirurgie și Urologie Fundeni și Clinica Obstetrică-Ginecologie ”Dominic Stanca” din Cluj-Napoca.

În cei 3 ani de existență ai inițiativei Spitale Publice din Bani Privați, au fost ajutate peste 25 de spitale din țară și investiți până în prezent peste 2.5 milioane de euro.