Cozonac fără frământare: cea mai simplă reţetă de Paşte!

0

Paştele bate la uşă, iar gospodinele nu-şi mai văd capul de treburi. Sigur te numeri şi printre acele femei care mai au multe de pregătit. Noi venim în ajutorul tău cu o reţetă simplă şi uşoară! Dacă te-ai săturat să frămânți la cozonaci, iată o rețetă de cozonac fără frământare, la fel de pufos și de bun ca cel frământat. 

Ce îți trebuie pentru Cozonac fără frământare:

– 1 kg de făină

– 300 de grame de zahăr

– 5 ouă potrivite

– jumătate de pachet de unt cu grăsime de 80%

– 200 de ml de lapte

– 5 linguri deulei

– 4 linguri de cacao

– 400 de grame de nucă

– coaja de la o lămâie

– 1 esență de rom

– 2 portocale

– 42 de grame de drojdie proaspătă

– zahăr pudrăpentru ornat

Cum se procedează pentru obținerea Cozonacului fără frământare:

Se cerne făina bine și se pune într-un castron mai mare sau lighean. Apoi, în mijloc se face o gaură, unde se pune drojdia, iar peste ea un pic de lapte cald și 2 linguri de zahăr. Se separă gălbenușurile de albușuri. Când drojdia începe să facă bule, se pun gălbenușurile și jumătate din cantitatea de zahăr.

Cealaltă cantitate de zahăr se bate bine cu albușurile, se amestecă cu cacao și nuca. Aceasta este umplutura.

După aceea, se adaugă peste aluat, laptele cald, uleiul, untul topit călduț, apoi se încorporează toate în făină, până se obține un aluat nelipicios și elastic. Aluatul se acoperă cu un prosop de bucătărie sau cu folie și se ține timp de o oră la cald.

Vezi continuarea pe clickpoftabuna.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here