Coșuri de rufe. Criterii de cumpărare

0

Cumpărarea unui coș de rufe este primul pas spre organizarea ordinii în baie sau din dormitor. Nu neglijați o asemenea achiziție.

Există coșuri de rufe murdare, dar și coșuri pentru hainele proaspăt scoase din mașină de spălat sau din uscător.

Cum alegem un coș de rufe bun

Un coș destinat depozitării rufelor murdare este considerat unul dintre principalele accesorii dintr-o baie. Poate fi făcut din materiale diverse.

În prezent, cele mai populare în casele românilor sunt coșurile de rufe din plastic, nuiele de răchită împletite sau din material textil. Ele sunt ușor de găsit online, dar și în supermarketuri, piețe. Prețul mic stă la baza alegerii lor.

Atunci când alegeți un astfel de coș pentru haine, este necesar ca să acordați atenție calității materialului din care este confecționat, precum și finisajului acestuia.

Spre exemplu, pentru a verifica rezistența coșului de răchită, trebuie ca acesta să nu își schimbe forma prea ușor. Nu trebuie cumpărat în niciun caz un coș din nuiele subțire, deoarece se va strâmba rapid și va arăta total inestetic în baia dvs.

O soluție interesantă este aceea a unor coșuri de rufe confecționate din lemn, ele potrivindu-se perfect în multe băi autohtone.

Singura condiție este ca respectivele coșuri de rufe să fie supuse unui tratamentul contra umezelii pe interior și exterior, deoarece altfel riscă să își schimbe rapid forma și să putrezească.

Coșurile de rufe din oțel inoxidabil sunt durabile, ecologice, dar și foarte scumpe și grele, comparativ cu unele din plastic obișnuite, de exemplu.

Înainte de a cumpăra un coș de rufe pentru baie, trebuie să calculați cu mare atenție zona pe care o va ocupa obiectul utilitar în cauză.

Pentru a cumpăra un coș bun, trebuie să analizat materialul din care este confecționat nu doar din punctul de vedere al solidității, ci și al lipsei de toxicitate.

Ergonomia unui asemenea produs de depozitare a rufelor este și ea importantă, ușurința în folosire fiind un criteriu important de cumpărare.

Un coș de rufe de calitate trebuie ca să aibă găuri suficiente de aerisire pe laturi, dar și pe partea inferioară. Doar coșurile din răchită, care au aerisire naturală, nu trebuie să prezinte asemenea orificii.

Capacul este și el important, mai ales dacă vreți ca baia să nu arate urât pentru că dintr-un colț se văd diverse haine murdare ce așteaptă a fi introduse în mașina de spălat.

Coșul de rufe, un must have în orice casă modernă

Dacă ați folosit anterior o cutie sau ceva similar, atunci veți simți diferența dintre un articol special pentru stocarea hainelor murdare și ceva provizoriu, ce a avut inițial o cu totul altă destinație.

Nu toți din casă sunt ordonați, dar opțiunea de a avea în dormitor un coș pentru rufe s-ar putea să fie distractivă chiar și pentru copii, care se vor amuza din plin încercând ca să nimerească cu articolele de îmbrăcăminte la țintă, mai precis în coșul de rufe murdare.

Gospodina pur și simplu face un tur al casei periodic, adună toate rufele ce trebuie spălate într-un coș de rufe mai mare din baie și apoi, când e stabilit, le pune în cuva mașinii de spălat.