Cinci lucruri pe care le poți învăța de la muzicieni dacă vrei să ai succes în viață

0
Sursa foto: pixabay.com

Artiștii de top nu doar că ne pot face să ne îndrăgostim de anumite piese sau genuri musicale, dar ne pot învăța și cum să avem succes în viață. Află, în continuare, ce poți să iei de la muzicieni astfel încât să faci performanță în domeniul tău de activitate.

Muzicienii nu se tem de eșec

Indiferent de câte ori o să eșuezi în viață, continuă să lupți! O lecție pe care muzicienii o învață devreme în carieră și o trăiesc de mai multe ori pe durata vieții lor profesionale. Ca să ai success este nevoie să ieși din zona de confort și să nu-ți fie teamă să greșești. Muzicienii de succes se reinventează de foarte multe ori în timpul carierei, deoarece au în minte un singur obiectiv principal: succesul! Cei mai cunoscuți artiști muzicali din lume au experimentat adesea eșecul în cariera lor, dar de fiecare au revenit mai puternici și, până la urmă, au reușit să-și trăiască visul. Unii cântăreți de top s-au bazat doar pe propriile forțe ca să reușească, iar alții au avut norocul să beneficieze de susținerea unor firme de impresariat artistic puternice.

Muzicienii exersează foarte mult ca să devină experți

Jurnalistul și scriitorul britanic Malcolm Gladwell a popularizat în „Excepționalii”, una dintre cărțile sale, ideea conform căreia oricine își dorește să exceleze într-un anumit domeniu ar trebui să muncească minimum 10.000 de ore. Un exemplu de success oferit de Gladwell în scrierea sa, măsurat în cel puțin 10.000 de ore de muncă, este cel al legendarei trupe rock Beatles. Asemenea componenților trupei Beatles, muzicienii de succes exersează foarte mult, indiferent dacă aleg să cânte la un instrument sau nu, până reușesc să ajungă să aibă rezultate excepționale în activitatea lor.

La fel ca muzicienii de top, oamenii care vor să atingă succesul în domeniile lor de activitate trebuie să muncească enorm până să aibă realizări mărețe.

Muzicienii știu când să vorbească, dar și când să tacă

Muzicienii de top știu că sincronizarea este foarte importantă și, prin urmare, sunt conștienți că dacă încep să cânte prea devreme, prea târziu, prea tare sau prea încet prestația lor o să aibă de suferit. Asemenea muzicienilor, și oamenii care vor să reușească în alte sectoare de activitate trebuie să „simtă” când se negocieze, când să preseze și când să se retragă din anumite situații.

Muzicienii acceptă greșelile și merg mai departe

Foarte mulți oameni se lasă doborâți de greșelile pe care le fac în carierele lor și, de aceea, nu reușesc să se întâlnească cu performanța. În schimb, muzicienii de renume mondial  învață din greșelile lor și, la următoarele spectacole fac tot ce pot astfel încât să nu le repete. Așadar, dacă greșești, nu te judeca prea tare, ci acceptă greșeala și mergi mai departe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here