Cele mai sănătoase alimente pentru creier

0
Foto: divany.hu

Atunci când vine vorba despre felul în care ne menținem sănătoși pe termen lung, este foarte important să avem grijă de corpul nostru, dar la fel de important este să avem grijă de creierul nostru. Cu siguranță că nu este frumos pentru aspectul fizic atunci când îmbătrânim dar, atâta vreme cât ne păstrăm judecata intactă și abilitatea de a conversa, îmbătrânirea nu mai pare un proces atât de îngrozitor.

Și atunci este normal să avem grijă de sănătatea creierului la fel cum avem și de restul organismului. Și dacă, lecturile și jocurile care stimulează funcționarea creierului reprezintă partea activ a întreținerii sănătății neuronale, alimentația reprezintă partea ascunsă a acestui proces complicat.

Fructele intens colorate conțin un antioxidant foarte important, numit luteină, despre care se știe că îmbunătățește vederea dar noile studii, efectuate de compania Abbott și de University of Illinois, au indicat că persoanele în vârstă care consumă luteină au o inteligență mai bine focusată, precum și aptitudinea de a reține și folosi informațiile pe care le-au dobândit de-a lungul vieții.

Dacă optați pentru consumul de fructe, atunci prima recomandare ar fi afinele. Foarte bogate în antioxidanți, fibre și vitaminele C și K, aceste fructe au multe efecte benefice asupra sănătății. De asemenea, afinele au și un conținut ridicat de acid galic, care este un neuroprotect excelent împotriva stresului și al degenerării neuronale.

Turmericul este un agent antiinflamator foarte puternic, iar împreună cu piperul creează un amestec „care contribuie la prevenirea apariției plăcilor care conduc la dezvoltarea demenței și este eficient chiar și în tratarea depresiei”, consideră dr. Mike Bow, expert în sănătatea neuronală și autor al cărții „Healing the Broken Brain”.

Pentru mai multe informatii accesati www.kankan.md