În această perioadă cu toții ne spălăm foarte des cu săpun din abundență și folosim tot felul de soluții dezinfectante puternice, pe bază de alcool. Este clar că deja avem pielea uscată și crăpată pe mâini, așa că trebuie să ne protejăm și să ne îngrijim cu cele mai bune uleiuri și creme. Iată care sunt mai eficiente soluții naturale pentru pielea iritată a mâinilor.
Dincolo de usturime și aspectul bătrânicios, pielea uscată a mâinilor devine un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor. În condițiile în care ne spălăm mult mai des și folosim produse pe bază de alcool să ne dezinfectăm mâinile, pielea are de suferit. Iar iritațiile și micile crăpături care apar la suprafața pielii favorizează infecțiile cu alți microbi.
Iată ce soluții naturale foarte bune și eficiente ai pentru a repara pielea uscată a mâinilor și pentru a o ajuta să se refacă de la o zi la alta. Cremele din comerț pline de parfum nu sunt de mare ajutor. În schimb, soluțiile cu ingrediente naturale sunt mult mai potrivite.
Gelul de aloe vera
Tratează-ți mâinile în fiecare zi cu gel de aloe vera. Cumpără gel natural extras din frunzele de aloe vera, fără adaosuri, fără parfum și alte ingrediente. Aloe vera nu doar că ajută pielea să se repare singură și să scape de iritații, dar are și efect antimicrobian.
Uleiul din sâmburi de struguri pentru pielea uscată a mâinilor
Este un ulei foarte fin, cu proprietăți deosebite benefice pentru piele. El ajută țesuturile superficiale ale epidermei să se vindece, să se repare după arsurile provocate de săpunuri și dezinfectanți. Este important să folosești varianta cosmetică a acestui ulei, presat la rece, natural, fără adaosuri. Masează mâinile seara cu ulei și, eventual, ține-le două ore în mănuși fine de bumbac, cât timp te uiți la un film,scrie Libertateapentrufemei.ro
Crema de gălbenele și miere
Caută în farmacii cele mai bune crème pentru pielea uscată a mâinilor pe bază de gălbenele și miere. Extractul de gălbenele are efect antibacterian, antiinflamator, cicatrizant și reparator. El ajută celulele epidermei să se refacă și să genereze țesuturi sănătoase la suprafață.