Cele mai comune intrebari puse de proprietarii de case care vor o constructie solida si durabila

0

Persoanele interesate de constructii case si proprietarii care vor o casa solida si rezistenta, au pus o serie de intrebari comune specialistilor, pe care le vom prezenta si noi in cele ce urmeaza.

De ce este recomandat sa lucrez cu o firma de constructii case?

In primul rand pentru ca asa se va obtine o constructie care respecta toate normele legale existente in prezent. In al doilea rand, pentru ca doar asa proprietarul poate fi sigur ca va obtine cea mai buna constructie pentru o perioada lunga de timp.

Ce trebuie facut pentru ca o casa sa fie rezistenta?

Este foarte important sa fie utilizate cele mai bune materiale si sa lucrezi cu profesionisti. Pentru ca o casa sa poata fi utilizata mult timp inainte de a necesita reparatii, trebuie sa iei in considerare aspecte importante care sa ajute la obtinerea confortului si durabilitatii.

Ce trebuie luat in calcul de la inceput

Fundatia este un aspect cheie al oricarei cladiri; sprijina si confera intregii structuri stabilitate si durabilitate. Daca nu construiesti o fundatie puternica,  casa nu va rezista foarte mult.

Tipul de fundatie conteaza?

Exista diferite tipuri de fundatii, iar solutia aleasa depinde de preferinte, de terasament si de tipul casei construite. O casa cu etaj necesita o fundatie mai ferma.

Cum se folosesc corect hidroizolatiile?

Cand este construita o casa in apropierea zonelor cu apa, asigura-te ca fundatia este etansa.

Canalele sau conductele de scurgere a apei pot fi incluse in fundatie pentru a permite curgerea constanta si lina a excesului de apa prin si din exteriorul cladirii. Utilizarea elementelor de impermeabilizare la apa la toate nivelurile va fi un avantaj. Hidroizolatia si drenarea protejeaza  casa impotriva fisurilor din cauza umiditatii sau a apei in exces.

Cum se aleg corect pardoselile?

Modul in care se prezinta podeaua contribuie la valoarea de vanzare si va spori, de asemenea, atmosfera unei case. Daca vrei o podea atragatoare, vei lua in considerare utilizarea cimentului, a placilor, a lemnului sau a covoarelor. Pentru ca o podea de ciment sa reziste mai mult, este important ca materialele precum agregatul, nisipul si cimentul sa fie amestecate corespunzator.

Este important acoperisul?

Acoperisul este, de asemenea, o parte importanta a casei, daca vrei ca aceasta sa reziste mult timp. Acoperisul protejeaza ocupantii de ploaie si soare sau de orice alte conditii meteorologice. Exista mai multe tipuri de acoperisuri ce pot fi alese in functie de preferinte, de tipul constructiei si de ceea ce se preteaza pentru o anumita zona. Spre exemplu, oricat de atractiv este un acoperis din stuf, el nu va fi niciodata potrivit intr-o zona in care ninge mult.