Cele mai comune intrebari despre benzile LED

0

O banda led este un corp de iluminat cu consum redus, foarte util ca lumina decorativa sau chiar ca lumina de veghe pe timpul noptii. Benzile led pot servi si pentru iluminarea partii de jos a dulapurilor, pentru ca persoana care se deplaseaza prin incapere sa nu se loveasca de mobilier si sa vada bine, de exemplu, traseul de la usa bucatariei si pana la frigider. Benzile led sunt, de asemenea, corpuri de iluminat distractive, care dau un aer futurist oricarui interior atunci cand sunt alese corespunzator.

Intrebari si raspunsuri legate de banda led

Pentru ca banda led a devenit un obiect tot mai des cautat, au aparut numeroase intrebari si potentiale raspunsuri pentru benzile led, dupa cum veti descoperi mai departe.

Care sunt cele mai comune caracteristici prezentate in magazinele online?Informatiile gasite in toate magazinele online pentru benzile led comercializate se refera la 1 metru liniar. Numarul de leduri, iluminarea si pretul se refera la 1 metru de banda LED si, prin urmare, la cumparare aceste valori vor fi inmultite cu numarul de metri achizitionati. Comanda se va face la rola, aceasta fiind unitatea de ambalare si, in functie de politica magazinului, banda poate fi taiata la dimensiunea dorita sau se impune cumpararea unei benzi intregi.

Se pot schimba culorile la benzile led?

Benzile cu led sunt, in general, de doua feluri. Benzile LED monocolore – cele cu alb rece, alb cald, verde, albastru, rosu si galben si benzile RGB de tipul 5050 care au culori ce se pot modifica cu ajutorul controlerelor cu telecomanda. Utilizarea controlerelor cu telecomanda pentru benzile monocolor nu va putea modifica culoarea acestora pentru ca acest lucru devine posibil doar la benzile RGB.

De ce transformator este nevoie pentru benzile LED?

Benzile led de 12 V vor avea nevoie de o sursa de alimentare cu un transformator recomandat de producator. Acest alimentator va fi calculat in functie de tipul benzii, pentru a se cunoaste exact puterea consumatorilor pe metru liniar inmultit cu lungimea benzii.

Transformatorul va fi ales cu o rezerva de putere suplimentara, comparativ cu totalul de consum care a fost calculat. O banda led de 110 V se va instala fara transformator, cu ajutorul unei mufe speciale si avand in circuit un stabilizator care nu va depinde de lungimea benzii, deoarece este posibila alimentarea unei role de 100 de metri cu o mufa.

Care este diferenta intre benzi de 12 V si cele de 220 V?

Benzile LED de 12V se vor livra la role de 5 metri, care au diverse grade de protectie la umiditate si se pot taia din 3 in 3 leduri. Ele au banda dublu adeziva pe spate pentru un montaj usor si de la aceasta categorie fac exceptie benzile submersibile.

Dimarea benzilor de 12 V se poate realiza doar cu un dimer pe 12 V. Benzile LED de 220 V sunt livrate la rola de maximum 100 de metri.

Alegerea unei benzi LED se va face usor atunci cand sunt cunoscute toate informatiile de mai sus. In plus, persoanele care nu gasesc cele mai bune benzi led pot cere consultanta in magazin.