Cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

0
63
Foto: inran.it

Vara vine cu multe bucurii, iar una dintre ele este că avem la dispoziţie multe fructe de sezon. Fructele de vară nu sunt doar delicioase, dar au şi multe beneficii pentru sănătatea ta. Consumul a 2-3 porţii de fructe zilnic este unul dintre cele mai bune moduri de a-ţi îmbunătăţi dieta şi starea generală de sănătate.

Îţi faci griji în privinţa zahărului? Asta nu ar trebui să te oprească de la a te bucura de fructe proaspete. Zaharului din fructele întregi este însoţit de fibre, antioxidanţi şi mulţi alţi nutrienţi sănătoşi cu rol de hrănire şi hidratare, scrie csid.ro. Studiile arată că introducerea fructelor în dieta ta zilnică şi ca gustare ar putea reduce riscul de boli de inimă, obezitate şi chiar ar putea oferi protecţie împotriva anumitor tipuri de cancer.

Fie că le consumi ca atare, într-o salată de fructe, ori în preparate în smoothie-uri, sucuri sau chiar îngheţată home-made, fructele reprezintă desertul perfect pentru o siluetă de invidiat!

Piersicile zemoase şi aromate evocă perfect astmosfera de vară. Piersicile sunt cele mai gustoase în lunile iunie şi iulie şi sunt perfecte pentru zilele calde de vară. O singură piersică este suficientă pentru a acoperi necesarul zilnic de vitamina C. Deşi sunt trei sferturi apă, acest fruct zemos conţine şi nu mai puţin de 10 vitamine, C, E si K şi alte 6 tipuri de vitamina B (tiamină, riboflavină, vitamina B6, niacin, acid pantotenic, acid folic).

Mango conţine peste 20 de vitamine şi minerale cu o multitudine de beneficii pentru sănătate. Doar o porţie de mango oferă doza zilnică de vitamina C, care, întăreşte sistemul imunitar, menţine gingiile şi dinţii sănătoşi şi contribuie la stimularea producerii colagenului.Fructul de mango este o sursă excelentă de fibre, de ajutor pentru menţinerea unui nivel scăzut al glucozei şi pentru inducerea senzaţiei de saţietate.

Cireşele sunt considerate super-fructe datorită numeroaselor propietăţi pe care le au: diuretice, anticancerigene, antiinflamatorii, energizante şi regeneratoare. Acestea conţin mult potasiu, vitamina C şi sunt printre cele mai bogate alimente în antioxidanţi, care protejează celulele de acţiunea negativă a radicalilor liberi.

Şi pepenele galben este unul dintre fructele vedetă a sezonului, cu numeroase beneficii pentru organism, cel mai important fiind cel de hidratare. Bun pentru potolirea setei, hipocaloric şi foarte diuretic, pepenele galben ocupă un loc special în regimul alimentar al celor care ţin la siluetă. O porţie de pepene galben are doar 50 de calorii! Pepenele galben conţine şi fibre, vitamina C şi beta-caroten. În proporţie de 88%  apă şi bogat în potasiu (300 mg/100 g), fructul are o pronunţată capacitate diuretică ce îl recomandă în lupta împotriva retenţiei de apă.

Afla mai multe pe csid.ro!