Cea mai bună rețetă de turtă dulce, de încercat înainte de sărbători!

0
Foto: http: thelittleblogofvegan.com

Turta dulce este dulcele specific sărbătorilor de iarnă. Este decorativă, delicioasă, poate fi consumată de la mic la mare și poate fi folosită și ca decorațiune pentru brad. Iată cea mai bună rețetă!

Turta dulce este unul dintre deserturile copilăriei. Este dulcele de care cu toții ne amintim, deoarece era cel mai des pregătit de bunicile și mamele noastre. Din fericire, turta dulce se poate face după o mulțime de rețete, așa că noi îți recomandăm una dintre cele mai simple. Sunt doar câțiva pași simpli pe care trebuie să îi urmezi.

Rețetă turtă dulce clasică

Ingrediente: 500 g făină; 4 ouă; 9 linguri de miere; 200 g zahăr pudră; o linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason; o linguriță bicarbonat; o lingură zeamă de lămâie.

Modul de preparare: Se amestecă untul topit cu mierea, zeamă de lămâie și zahărul, într-o crăticioară, la foc mic. Apoi se lasă la răcit. Între timp, se amestecă ingredientele uscate (cu excepția ouălor).

Se combină cele două amestecuri. Se bat ouăle și se adaugă peste ele. Se frământă lent, dar ferm, aluatul de turtă dulce, până la omogenizare. Dacă încă se lipește de mâini, înseamnă că mai trebuie făină. Aluatul final trebuie să fie elastic și nelipicios.

Se acoperă castronul cu aluat, cu un prosop curat și se lasă să crească cel puțin 30 de minute. Se încinge cuptorul și se tapetează o tavă cu foaie de copt.

Se întinde o foaie și se taie forme diverse care se pun pe tavă, la 1-2 cm distanță între. Se dau la cuptor 15-20 de minute.
Pentru mai multe idei si retete acceseaza www.libertatea.ro!