Ce trebuie să ştii despre lucrările de hidroizolaţii pentru hale industriale?

0
Foto: Pixabay.com

Halele industriale sunt construcţii industriale folosite în scop de depozitare sau de producţie care necesită lucrări de hidroizolaţii pentru menţinerea în cea mai bună formă a materialelor depozitate şi pentru a asigura lucratorilor cele mai bune condiţii de lucru. Lucrările de hidroizolaţii trebuie să fie bine puse la punct pentru că, în caz contrar, infiltraţiile de apă pot degrada materialele şi produsele depozitate în acest tip de spaţii.

Eficienţa şi durabilitatea sistemului de impermeabilizare depinde de numeroși factori, iar hidroizolaţia construcţiilor industriale de tip hale de producţie sau de depozitare trebuie să se realizeze în mod corespunzător. Halele sunt spaţii cu acoperiş plat care nu permit scurgerea apei din precipitaţii.

Opţiunile principale pentru hidroizolaţia halelor industriale

Cele mai importante opţiuni pe care le au la dispoziţie proprietarii de construcţii industriale de tip hale pentru hidroizolaţia acestora sunt:

·                  Hidroizolaţiile lichide;

·                  Hidroizolaţiile din PVC;

·                  Hidroizolaţiile TPO;

·                  Hidroizolaţiile din cauciuc acrilic;

·                  Hidroizolaţiile din membrane EPDM.

Criterii de alegere a lucrărilor de hidroizolaţii ale halelor industriale

Cele mai importante criterii de alegere a lucrărilor de hidroizolaţii a halelor industriale sunt:

  • Durabilitatea lucrării

Hidroizolaţia halelor industriale trebuie să fie durabilă, astfel încât scurgerile de apă să fie evitate pe un termen cât mai lung.

Citește și: Ce trebuie să știi despre construcțiile industriale?

  • Calitatea lucrării

Calitatea lucrărilor de hidroizolaţii ține mai mult de materialele folosite. Cele mai bune materiale sunt cele elastice, rezistente, care nu îşi pierd proprietăţile fiind influenţate de temperatură. Membranele EPDM sunt cele mai folosite la lucrările de hidroizolaţii pentru că întrunesc toate caracteristicile menţionate.

  • Montajul lucrărilor de hidroizolaţii

Realizarea montajului lucrărilor de hidroizolaţii reprezintă un alt criteriu important care denotă durabilitatea unei asemenea lucrări. Recomandarea profesioniştilor este că proprietarii construcţiilor industriale să nu încerce ei înşişi sau împreună cu echipa lor să realizeze aceste lucrări, chiar dacă respectă indicaţiile producătorului, pentru că este nevoie de intervenţia unor specialişti.

Costurile hidroizolării unei hale industriale

Hidroizolarea unei hale industriale poate să coste mai mult sau mai puţin în funcţie de :

  • Materialele folosite

Se va calcula necesarul de materiale în funcţie de suprafaţa ce trebuie acoperită şi de calitatea acestora. Proprietarii trebuie să ţină cont că vor avea nevoie de primer, adezivi şi alte accesorii folosite în hidroizolaţii.

  • Transport

Transportul specializat este un alt factor care determină preţul final al lucrării de hidroizolaţii la hala industrială.

  • Montaj

Nu în ultimul rând, este foarte important de avut în vedere şi mâna de lucru, adică manopera, un element care influenţează în mod direct costul hidroizolaţiei unei hale industriale.

Necesitatea lucrărilor de hidroizolaţii la diferite construcții industriale

Lucrările de hidroizolaţii sunt necesare la halele şi construcţiile industriale pentru că:

·                  Fără o izolare bună împotriva infiltraţiilor de apă, clădirea industrială va înregistra probleme la structura de susţinere;

·                  Fără o izolare bună împotriva infiltraţiilor de apă, produsele şi echipamentele din interiorul halei se pot deteriora;

·                  Fără o izolare bună împotriva infiltraţiilor de apă, activitatea angajaţilor va avea de suferit.