Ce sunt detectoarele de camere ascunse?

0

Un detector nu este altceva decat un dispozitiv care poate detecta prezenta unui obiect de supraveghere, precum si locatia sa in mod eficient. Este cel mai simplu si mai veridic mod de a verifica daca o persoana este urmarita.

Exista diferite modele de detectoare de camere spion. Mai jos, se va descrie in detaliu ceea ce caracterizeaza pe fiecare dintre ele, astfel incat sa existe cunostinte complete despre detectoarele de camere ascunse si microfoanele care sunt disponibile pe piata.

Ce este un detector de camere spion?

Detectoarele de camere spion sunt obiecte extrem de sofisticate care sunt folosite pentru a localiza orice tip de camera, indiferent de locatia sa (ceasuri, ochelari, lampi, printre altele) sau daca este wireless sau nu. Le detecteaza chiar si atunci cand sunt oprite.

Functionarea acestor dispozitive se bazeaza de obicei pe un fascicul de lumina infrarosie care ricoseaza de pe suprafata camerei ascunse (in special pe sticla obiectivului sau). Vizualizarea se face foarte precis, deoarece se va putea vedea un punct rosu foarte intens. In momentul in care este ales un detector camere este important ca persoana care il achizitioneaza sa fie atenta la calitatea acestuia pentru a se asigura ca alege cel mai bun produs disponibil din multitudinea existenta pe piata.

Ce anume detecteaza detectoarele de camere spion? 

Un detector de camere spion este responsabil pentru analiza mediului, pentru a oferi informatii: daca exista sau nu un dispozitiv care compromite confidentialitatea si daca exista instrumente de monitorizare instalate in spatiu.

Eficacitatea acestor dispozitive permite sa fie dezvaluit obiectivul camerelor spion care au fost instalate cu scopul de a obtine informatii sau de a controla miscarile, indiferent daca este pornit sau oprit.

Cum se realizeaza acest lucru? Ca regula generala, functionarea unui detector de camere spion se bazeaza pe lumini infrarosii, facandu-le sa sara pe sticla obiectivului camerei, dezvaluind astfel pozitia lor printr-un punct rosu intens.

Un exemplu clar este daca o persoana se afla in vehicul si se simte urmarita, aceasta poate utiliza acest dispozitiv pentru a analiza masina si a sti daca exista o camera spion sau orice alt element care impiedica sa isi desfasoare viata de zi cu zi in mod normal.

Ce sunt camerele pe care le detecteaza aceste dispozitive?

Ceea ce trebuie sa se stie despre instalarea camerelor de supraveghere ascunse intr-o casa, este ca acestea incalca in mod normal protectia datelor. Este normal sa se vrea sa fie mentinuta securitatea unei case si sa fie protejate toate activele pe care le detine, dar in functie de scopul dorit, poate fi legal sau ilegal sa se instaleze astfel de camere.

Detectoarele de camere insa sunt utilizate in cele mai multe cazuri in mediul de afaceri, in domeniul politic sau de persoane care sunt cunoscute si care determina motive de a fi urmarite. In general, in case nu se folosesc detectoarele de camere decat in cazul in care eista suspiciuni clare ca cineva poate monitoriza interiorul sau daca au loc fenomene ciudate. Altfel, oamenii de afaceri si politicienii solicita cel mai des utilizarea unor astfel de dispozitive.