Ce spune vocea despre personalitatea ta

0

Nu doar vorbele te caracterizează, ci și modul în care le spui. Inflexiunile vocii trădează de multe ori defecte pe care încerci să le ascunzi. Află ce spune vocea despre personalitatea ta!

Cât de autoritară ești

La Școala de Afaceri Columbia a fost realizat un studiu pentru a vedea cât de buni negociatori pot fi studenții. Ei au fost rugați să citească un pasaj dintr-o carte și, în funcție de intonație, li s-a spus cât de pregătiți sunt pentru a face față unei negocieri. Cei care au pus accentul pe anumite cuvinte au fost considerați buni negociatori, în timp ce cei care au folosit același ton au fost considerați monotoni.

Cât de stabilă este căsnicia ta

Cercetătorii au înregistrat cuplurile în timpul unor ședințe de terapie timp de doi ani și, cu ajutorul unui computer, au analizat vocile în funcție de intensitate și de cât de tare au vorbit. Cinci ani mai târziu aceleași cupluri au fost căutate pentru a vedea dacă mai sunt sau nu împreună. S-a descoperit că cei care vorbeau mai tare și-și exprimau cu ardoare punctele de vedere au rezistat testului timpului, față de cei care au preferat să vorbească mai calm.

Succesul în carieră

Un studiu realizat la universitatea Duke din San Diego a relevat faptul că bărbații cu voce moderată, aflați în funcții de conducere, câștigă cu aproximativ 180 de mii de dolari mai mult pe an decât cei care obișnuiesc să strige la subordonații lor. Mai mult, când au loc alegeri sunt votați cei care sunt mai echilibrați în ceea ce privește exprimarea, decât cei care își susțin vehement opiniile, deoarece aceștia din urmă sunt considerați imprevizibili și nu prezintă încredere.

Citeste mai mult pe RTV.NET

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.