Ce să mănânci dimineaţa ca să ai energie toată ziua

0
Foto: : Shutterstock

Ce mănânci la micul-dejun îți influențează câte calorii vei consuma în restul zilei și ce pofte vei avea. Vezi ce combinații alimentare te umplu de energie și te ajută să slăbești.

Ou și avocado

Combinația de ou și avocado îți întărește creierul și te ajută să te concentrezi mai bine. Ouăle, mai ales gălbenușurile, sunt o sursă importantă de vitamina B 12 și acid folic, nutrienți importanți pentru creier. Avocado conține un nivel ridicat de grăsimi monosaturate, care ajută la circulația sângelui și îmbunătățește funcțiile cognitive. Pisează un avocado și întinde-l pe o felie de pâine prăjită. Deasupra pune un ou fiert, moale, și ai obținut un mic dejun sănătos și plin de vitamine și minerale.

Semințe de chia și iaurt grecesc

Combinația de semințede chia și iaurt greces conține o cantitate mare de proteine. O linguriță de semințe de chia conțin aproximativ 4 grame de proteine, așa că merită să fie incluse în dietă, potrivit yahoohealth.com. Adaugă-le în cana de iaurt grecesc și nu vei mai simți foame imediat cum ieși din casă. Proteinele pe care le absorbi din aces amestec îți întăresc masa musculară și te fac să uiți de poftele nesănătoase.

Pastă de susan și banane

Pasta de susan și banane îți oferă necesarul de potasiu, o substanță esențială bunei funcționări a inimii și a creierului. În plus, pasta de susan conține multe minerale care te vor ajuta să fii sănătoasă.

Zmeură și ovăz

Zmeura și ovăzul conțin foarte multe fibre, iar dacă le consumi la micul dejun, te ajută să scăzi colesterolul și să ai o digestie sănătoasă. În plus, această combinație îți păstrează ridicat indexul glicemic și nu vei mai avea căderi de glicemie în miezul zilei.

Migdale și căpșuni

Căpșunii sunt o sursă importantă de vitamina C, vitamina B6 și magneziu, nutrienți esențial pentru o piele sănătoasă. În plus, magneziul îți menține oasele sănătoase, îți reglează tensiunea arterială și bătăile inimii. La fel de sănătoase sunt și migdalele, care conțin vitamine și minerale care îți protejează pielea și previne îmbătrânirea. În plus, migdalele și căpșunii sunt o sursă importantă de fibre.

sursa:unica.ro

Sursa foto: Shutterstock

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here