Ce poti face pentru a te relaxa in aceste vremuri tulburi

0
Foto: exploredge.com

Pandemia cu Coronavirus afecteaza intregul Glob. Pe unii ii afecteaza mai mult, pe altii mai putin. Unele persoane sunt obisnuite sa isi petreaca mai mult timp in interior, in timp ce altele au un stil de viata activ si o personalitate expansiva si cu greu pot sa stea izolate la domiciliu. Pentru a face fata acestor vremuri tulburi si pentru a se putea relaxa, oamenii au optat pentru diferite masuri.

Unii se relaxeaza cum nu trebuie, adica apeland la alcool si tutun. Altii, in schimb, isi indreapta atentia catre alte activitati placute pentru a se putea relaxa asa cum se cuvine.

Relaxarea pe perioada pandemiei – variante recomandate de specialisti

Pe perioada pandemiei cu Coronavirus, studiile arata ca traficul online a crescut foarte mult. Ceea ce inseamna ca oamenii aleg sa se uite la filme, sa vorbeasca unii cu altii prin intermediul Skype sau Zoom, sa se bucure de ultimele seriale, melodii sau emisiuni aparute.

Pentru ca foarte multi sunt nevoiti sa participe la sedinte pe Zoom sau la lectii online, care pot fi foarte stresante de altfel, insa specialistii sustin ca daca oamenii se ingrijesc asa cum trebuie de aspectul lor fizic, daca femeile se machiaza si poart rochii de zi noi, se vor simti mult mai bine si vor avea beneficii din punct de vedere psihic.

Cei mai multi prefera sa se relaxeze la domiciliu, in sanul familiei, insa relaxarea in pijamale nu prea pare a relaxare, ci mai degraba a leneveala. De aceea purtarea noilor modele de treninguri sport ii pot ajuta pe acestia sa se relaxeze asa cum se cuvine si sa stea in casa imbracati in mod corespunzator.

Ce mai pot face oamenii pentru a se relaxa pe aceste vremuri tulburi? Pot petrece cat mai putin timp la televizor si mai ales pe canalele de stiri care nu fac altceva decat sa ii streseze. Acestia pot relua un hobby care le face placere si pentru care nu au avut timp, spre exemplu pot scrie, se pot relaxa citind, cusand, crosetand, creand diverse jucarii sau obiecte din materiale reciclabile. Hobby-urile nu sunt doar o modalitate de relaxare, ci si de castig sau de a se face cunoscuti.

Pe perioada pandemiei, oamenii se relaxeaza creandu-si bloguri si vloguri personale, in care ii invata pe ceilalti cum sa se relaxeze, cum sa se mentina in forma, cum sa se machieze, sa se aranjeze pentru diferite evenimente dupa ce erioada pandemiei trece, vloguri si bloguri de gatit si de lectura, pe care oamenii cu pasiuni comune le acceseaza.

Nu in ultimul rand, cea mai eficienta metoda de relaxare pe perioada pandemiei este cititul. Acesta este momentul potrivit pentru a citi ultimele carti achizitionate sau cartile vechi pe care nu au mai avut timp proprietarii sa le rasfoiasca asa cum si-au propus.