Ce poţi face în prima zi de Paşte în Cluj şi în apropiere

0

Dacă nu aţi ales să plecaţi în vacanţe de Paşte sau 1 Mai vă puteţi planifica diferite activităţi în Cluj sau în apropierea oraşului. Lăsaţi plimbările în mall şi profitaţi de vremea frumoasă care se anunţă pentru mâine şi poimâine. Noi vă aducem câteva idei de petrecere a timpului liber în prima zi de Paşte, atunci când toate magazinele vor fi închise.

DUMINICĂ, 1 MAI

La cafea în Piaţa Muzeului

Dacă vreţi să savuraţi o cafea într-un loc aparte alegeţi Piaţa Muzeului. Majoritatea localurilor vor fi deschise mâine dimineaţă, astfel turiştii dar şi clujenii pot veni aici pentru a-şi începe ziua într-un mod diferit.

piata muzeului

Vizitaţi Grădina Botanică

Dacă într-adevăr vremea va fi frumoasă, ieşiţi cu familia la o plimbare în Grădina Botanică. Este cea mai frumoasă perioadă de vizitare, deoarece toate plantele sunt maii vii, mai colorate şi spectaculoase. Puteţi admira cele peste 10.000 de specii de plante din toate regiunile României şi nu numai. În plus, oaza de verdeaţă oferă o relaxare aparte.

Grădina Botanică îşi aşteaptă vizitatorii şi duminică între orele 8.00- 20.00.

gradina botanica

Vizitaţi Parcul Etnografic “Romulus Vuia”

De Paşte, puteţi să revedeţi cum trăiau bunicii şi străbunicii voştrii la Parcul Etnografic „Romulus Vuia”. O plimbare în natură, în care puteţi admira construcţii grupate pe tipuri zonale de gospodării şi monumete de arhitectură populară, instalaţii populare, ateliere meşteşugăreşti, precum şi textile de interior.

Parcul Etnografic „Romulus Vuia” vă aşteaptă şi mâine între orele 10.00- 18.00

parcul etnografic

Plimbare în centrul oraşului şi în parcuri

După o masă copioasă de Paşte, sigur v-ar prinde bine o plimbare. Dacă alegeţi să vizitaţi centrul Clujului puteţi trece pe la principalele obiective turistice care vă aşteaptă şi de 1 Mai.

O plimbare în parcuri este alegerea ideală, mai ales dacă vremea va fi potrivită. Nu uitaţi pe Parcul Central, care este absolut superb în această perioadă.

parcul central

Cetăţuia vă aşteaptă

Cetăţuia este locul de una poţi admira întreg oraşului. Se spune că dacă vizitezi Clujul nu poţi rata acest obiectiv turistic şi evident trebuie să te fotografiezi acolo.

Dacă aveţi musafiri de Paşte trebuie să-i duceţi la plimbare pe Cetăţuie. Sigur va fi o experienţă frumoasă.

cetatuie

Salina Turda are program special

Minunea din subteran despre care vorbeşte o lume întreagă se află la doar câţiva kilometri de Cluj Napoca.  Din 2010 încoace, Salina Turda a devenit  de la o grotă în care nu intra nimeni, cel mai vizitat obiectiv turistic al României, „grota” care a atras, anual, sute de mii de turiști veniți din colțurile lumii. Vestea despre frumusețea locului și despre beneficiile pe care le aduce sănătății aerul sărat de aici s-au împrăștiat repede în întreaga lume.

Mâine, Salina Turda are un program special: de la ora 9.00 până la ora 17.00, cu ultima intrare la ora 16.00

salina turda

Vizitaţi Castelul de la Bonţida

Castelul de la Bonţida este una dintre atracţiile turistice ale Clujului. Situat în localitatea Bonţida, castelul este supranumit „micul Versailles al Transilvaniei”. Puteţi să vizitaţi locul oricând.

Turiştii pot admira frumuseţea clădirilor de care însuşi prinţul moştenitor  al Marii Britanii, Charles s-a indragostit. Aşadar, este o destinaţie perfectă de Paşte.

castel bontida

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.