Ce poți face greșit când alegi rochii de ocazie lungi?

0

Într-o vreme, rochiile lungi erau simbol al eleganței fără egal. Desigur, acum cu creativitatea celor care produc astfel de ținute, este la fel de bine probabil să poți obține un look elegant și când porți alte tipuri de rochii, fie ele midi sau clasice. Cu toate acestea, rămân pe un loc special și rezervat rochiile lungi ca fiind cele care își dau un aer elegant.

Deși iubite de toată lumea, se pare că nu sunt potrivite pentru toată lumea. Așadar, să vedem ce poți face greșit atunci când alegi rochii de ocazie lungi.

Comanzi o rochie lungă, însă nu ții cont de tipul de siluetă

Într-adevăr, s-ar putea să fie multă informație despre cum să îți alegi una din acele rochii ocazii speciale. Unii recomandă să ții cont de context, de locație, de ora evenimentului, vei lua în considerare și prețul. Mai contează și tipul de material, croiul și culoare. Însă, cum rămâne cu silueta ta? Este la fel de important să ții cont de ce tip de rochie ți se potrivește sau te avantajează mai mult, în funcție de formele corporale.

Doar pentru că este o rochie lungă, asta nu înseamnă că ai ales tot ce trebuie. Din fericire însă, la DyFashion vei găsi diversitate de rochii pentru toate preferințele. Sunt colecții dedicate doar pentru rochiile lungi, cele elegante, în funcție de culoare, ocazie sau ținând cont de mărimi. Spre exemplu, cele cu forme rubensiene, care de regulă găsesc foarte greu mărimea potrivită lor, se vor bucura să descopere aici o categorie special dedicată rochiilor în mărimi mari – unele modele sunt și cu 4 sau 5 XL.

O rochie cu un croi drept se potrivește celor cu simetrie în proporții, pe când o rochie A line este mai degrabă potrivită pentru siluetele de orice fel – dat fiind că maschează estetic zona taliei. Dacă îți dorești să nu scoți în evidență zona abdominală, vei fi surprinsă de ce efect poate avea o rochie conică!

Te rezumi la rochiile negre

Una din cele mai frecvente situații întâlnite este ca alegerea rochiei de ocazie să fie neagră. Nu este de fiecare dată o situație greșită, însă, denotă că nu îndrăznești să alegi altceva. De la conceptul little black dress avem acest lucru bine înrădăcinat în mintea noastră. Negrul este egal cu eleganța feminină la superlativ, greu de detronat, așadar vom dori mereu să bifăm acest lucru, ținând cont că negrul se și potrivește oricui.


Cu toate acestea, mai ales la evenimentele care au loc în timpul zilei, este de preferat să alegi rochii colorate. Poate nu din rândul celor stridente sau opulente, însă un peach fuzz spre exemplu, mai ales că este și culoarea anului 2024.

Pui mai presus de orice prețul

Este firesc, într-o oarecare măsură, ca rochiile mai lungi să fie mai scumpe. Este folosit mai mult material, munca în sine pentru realizarea acestui tip de rochie este mai multă. Cu toate acestea, nu acest criteriu ar trebui să îți fie ghid. Așadar, lasă pe loc secund prețul și gândește-te mai degrabă dacă merită.

Pentru cele cu gusturi mai sofisticate, la DyFashion sunt și rochii din mătase naturală. Evident că prețul acestora depășește cu mult pe cele din vâscoză, spre exemplu. Asta nu înseamnă că le vom exclude din wishlist, ci doar că trebuie să ne informăm corect despre calitatea materialului și astfel vom ști să îl prețuim că atare.

Nu în cele din urmă, punctăm de asemenea că rochiile lungi trebuie totuși să aibă lungimea potrivită pentru purtătoare. Dacă ești mică de înălțime, ai nevoie de ajustare sau poate că o rochie midi îți va fi mai degrabă alegerea. Accesează dyfashion.ro și vezi ce opțiuni ai.

Contact: contact@dyfashion.ro