Ce platformă de social media se potrivește mai bine afacerii tale?

Succesul afacerii tale depinde de capacitatea ta de a transforma acești utilizatori de social media în cumpărători ai produselor sau serviciilor oferite de tine. De aceea, ne propunem să analizăm câteva elemente cheie ale marketingului în social media:

0

În ultimii ani din cauza pandemiei și a accelerării dezvoltării digitale, companiile au fost nevoite să-și dezvolte afacerile preponderent în mediul online. Specificul mediului virtual este o provocare pentru multe companii care trebuie să-și adapteze strategiile de marketing la noile platforme de socializare populare printre consumatori. Datele statistice ne arată că peste 3,2 miliarde de utilizatori, aproximativ 42% din populația omenirii, se conectează și petrec timp conversând sau urmărind postările altor persoane în social media. Timpul petrecut zilnic pe rețelele sociale este în medie de o oră și jumătate, iar acest lucru reprezintă o imensă oportunitate pentru comercianți: cumpărătorii sunt doar la un click distanță.

Succesul afacerii tale depinde de capacitatea ta de a transforma acești utilizatori de social media în cumpărători ai produselor sau serviciilor oferite de tine. De aceea, ne propunem să analizăm câteva elemente cheie ale marketingului în social media:

  • dacă aveți o afacere mai mică este mai productiv să vă concentrați pe una sau două platforme cheie, decât să fiți activ pe toate și să nu le puteți gestiona; alegeți rețelele sociale unde sunt cele mai mari șanse să găsiți publicul dumneavoastră țintă;
  • citiți cât mai mult cu privire la specificul fiecărei rețele sociale pentru a face cele mai bune alegeri, apelând la articole bine documentate de pe site-urile specializate în marketing online. De exemplu:

Facebook

Acesta este una dintre cele mai populare rețele de socializare, cu un public cu vârsta medie cuprinsă între 18-34 de ani și este accesată mai ales de pe telefoanele mobile. Avantajele utilizării acestei platforme sunt:

  • versatilitatea ce permite utilizarea oricărui tip de conținut: de la cel informațional și statistic la postări doar vizuale sau audio;
  • facebook este cea mai bună platformă pentru partajarea de conținut sub formă de link-uri externe sau postări ale oaspeților cu imagini și text scurt;
  • se potrivește perfect pentru a promova conținutul unui blog profesional sau pentru a partaja diferite conținuturi profesionale;
  • algoritmul său favorizează conținutul video, așa că nu ezita să folosești acest tip de conținut.

Instagram

Specificul acestei platforme media este componenta sa vizuală pregnantă. Avantajele utilizării sale sunt multiple:

  • este cea mai bună platformă pentru partajarea de conținut vizual, imagini sau  videoclipuri scurte sub forma poveștilor, ce ajung la consumatori într-o formă extrem de personală;
  • dispune de multe filtre și funcții, precum și de diverse modalități de a interacționa cu clienții, precum autocolante cu întrebări sau sondaje.
  • permite utilizarea de hashtag-uri relevante pentru a vă spori prezența în domeniul dumneavoastră de activitate.

Youtube

Această rețea de comunicare este folosit pentru a partaja videoclipuri de orice tip. Dacă te adresezi unui public mai tânăr utilizează videoclipuri mai scurte, deoarece s-a observat o scădere a atenției acestora pe parcursul derulării sale. Impactul cel mai mare îl au videoclipurile cât mai personale și naturale în același timp, prin care utilizatorii se apropie de protagoniștii din postarea video.

Snapchat

Această platformă este ideală pentru un public țintă mai tânăr. Specificul snapchat-lui sunt videoclipurile cu vizibilitate limită de timp, de doar 24 ore înainte de a dispărea. Avantajul utilizării acestei platforme:

  • este ideal pentru promoțiile de zi sau oferte unice;
  • se potrivește promovării unui conținut relevant și actual, destinat unui public mai tânăr.

Alegerea canalului de promovare în social media, care se potrivește cel mai bine afacerii tale nu este deloc ușoară și implică ajustări periodice pe parcursul derulării comunicării. Importantă este informarea constantă despre noutățile din domeniu și să ții  pasul cu evoluția tehnologică. Dacă vezi că toate aceste elemente de marketing online sunt prea greu de gestionat pentru tine, nu ezita să apelezi la profesioniști în comunicare și vânzări online pentru a avea rezultatele dorite.