Ce măsuri de gestionare deșeuri trebuie să aplici dacă activezi în sectorul industrial?

0
Sursa: Freepik.com

Sectorul industrial generează anual un volum ridicat de deșeuri periculoase, firmele care activează în acest domeniu întâmpinând tot mai multe probleme în aplicarea unor soluții sigure și eficiente de gestionare a acestora. Fără îndoială, în lipsa unui plan de gestionare deșeuri bine pus la punct, efectele asupra mediului și sănătății oamenilor sunt covârșitoare.

Ce pot face companiile industriale pentru a minimiza aceste efecte? Ei bine, implementarea unui program de management integrat al deșeurilor este o prioritate pentru firmele care activează în acest sector.

Crearea unui management durabil al deșeurilor, bazat pe legislația națională și noile direcții europene de mediu va oferi o altă perspectivă de dezvoltare a companiilor, mult mai sustenabilă și sigură pentru mediu.

Mari generatori de deșeuri industriale periculoase sunt firmele care activează în sectorul chimic, petrolier, metalurgic și construcții de mașini, acestea fiind nevoite să investească în planuri strategice pe linie de deșeuri și nu numai.

Activezi în sectorul industrial? Iată care sunt prioritățile tale pe linie de deșeuri

În primul rând, orice decizie ce vizează procesul de gestionare a deșeurilor trebuie să fie aliniată cadrului legal. Reglementările legislative privind deșeurile sunt numeroase și implică măsuri corective și de îmbunătățire, ce au scopul de a preveni sau minimiza efectele generate mediului înconjurător.

Pe linie de deșeuri, ai de implementat numeroase măsuri și soluții de eficientizare a procesului de gestionare deșeuri.

Primul tău obiectiv este să asiguri un proces de colectare deseuri periculoase corespunzător, în acord cu prevederile legale. În acest sens, este indicat să apelezi la o companie specializată în managementul deșeurilor. Doar în felul acesta poți avea siguranța că volumul de deșeuri generat este gestionat într-un mod eficient și durabil.

O evidență a deșeurilor industriale este un aspect cheie ce trebuie avut în vedere de aceste companii, în baza ei fiind posibile:

  • O monitorizare atentă a deșeurilor;
  • Crearea unui set de măsuri corective și de îmbunătățire pentru a diminua semnificativ efectele negative asupra mediului.

Având suportul unei firme specializate în managementul deșeurilor, companiile se asigură nu doar de preluarea corespunzătoare a deșeurilor, ci și de celelalte procese ce vizează depozitarea, tratarea și eliminarea lor finală.

Ai nevoie de soluții sigure pentru gestionarea corectă a deșeurilor industriale? Apelează la Indeco Grup, o companie specializată în managementul deșeurilor, care îți va oferi cele mai bune soluții pentru activitatea pe care o desfășori.