Ce gătim în săptămâna albă! În ultima săptămână înainte de Postul Paştelui se mănâncă fără carne

0

Azi e lăsata secului de carne, duminica viitoare, lăsata secului de brânză, iar între ele se întinde săptămâna albă. O săptămână în care se găteşte şi se mănâncă fără carne, pentru a uşura trecerea la interdicţiile aduse de Postul Paştelui, ce începe pe 14 martie. Am pregătit pentru tine 7 reţete potrivite pentru zilele următoare.

Chifteluţe din peşte

Ingrediente: 1 kg peşte dezosat, două ouă, două cepe, 2 cartofi, mărar, pătrunjel, sare, piper, făină, ulei.

Preparare: se fierbe peştele, se curăţă de oase şi se mărunţeşte. Se taie ceapa şi cartofii, apoi se dau prin maşina de tocat. Se toacă mărarul şi pătrunjelul. Se pun toate într-un bol încăpător, se adaugă ouăle şi se amestecă bine, apoi se potriveşte compoziţia de sare şi piper. Se formează chiftelele, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Le poţi servi ca atare, cu legume proaspete alături sau cu piure de cartofi.

Chifteluțe din pește

Tagliatelle cu somon afumat

Ingrediente: 200 g tagliatelle, două linguri de ulei, 2 căţei de usturoi, 100 g somon afumat, 100 g cremă de brânză, 200 ml smântână pentru gătit, două linguriţe de pastă de roşii, 2-3 fire de mărar, sare, piper.

Preparare: pastele se fierb conform instrucţiunilor. Usturoiul strivit se căleşte în ulei, se adaugă crema de brânză şi smântâna şi se amestecă până se topeşte de tot. Se condimentează cu piper. Se adaugă pasta de roşii şi se amestecă iar până se omogenizează. Se pune şi somonul tăiat fâşii, se amestecă uşor şi se lasă să fiarbă un minut. Se drege de sare, se adaugă mărarul tocat fin, apoi pastele scurse. Se amestecă şi se serveşte imediat.

Tagliatelle cu somon afumat

Tartă cu dovlecel

Ingrediente: 425 g dovlecei, 4 ouă mari, 50 g unt, 125 g parmezan, 125-150 ml lapte, 150 g făină, 1/2 plic praf de copt, sare, piper.

Preparare: dovleceii spălaţi se taie rondele subţiri. Gălbenuşurile se bat cu puţină sare până se deschid la culoare şi îşi dublează volumul. Se adaugă untul topit, parmezanul ras şi laptele şi se amestecă. Făina şi praful de copt se amestecă şi se cern peste gălbenuşuri, iar dacă aluatul rezultat e prea dens, se mai pun 2-3 linguri de lapte.

Se adaugă feliile de dovlecel, sare şi piper, apoi se încorporează aerisit albuşurile, bătute spumă în prealabil cu un praf de sare. Se toarnă compoziţia într-o formă tapetată cu unt şi făină şi se coace la 180°C, în cuptorul preîncălzit, pentru 30-40 de minute. După ce s-a răcit, se scoate din formă şi se taie felii.

Tartă cu dovlecel

mai multe idei pe libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.