Ce este si de ce este necesara o presa de balotat deseuri?

0
Foto: unsplash.com

Producerea de deseuri este inevitabila atat in gospodarie, dar si in activitatile industriale. Pentru a preveni poluarea mediului inconjurator si pentru a contribui la demersurile de reciclare si protejare a mediului, cei mai mari producatori de deseuri trebuie sa colecteze selectiv deseurile.

Numai ca acest lucru poate presupune, pe langa alocarea unor bugete speciale, necesitatea unui spatiu special amenajat pentru depozitarea acestora, spatiu care uneori este inexistent. De aceea, folosirea unor prese de balotat mici va eficientiza intreg acest proces.

Ce sunt si cum functioneaza presele de balotat deseuri?

Presele de balotat sunt, de fapt, compactoare de deseuri cu o densitate mare sau foarte mare pe care le transforma in baloti cu forma paralelipipedica, tinuti si compactati cu benzi de plastic sau otel. In functie de dimensiunea utilajului si dimensiunea balotilor poate fi diferita, avand de la 50, 200 sau 300 kg pana la o tona.

In general, presele mici de balotat deseuri sunt verticale si functioneaza foarte simplu, prin introducerea deseurilor – care pot fi cartoane, ambalaje sau plastic – in partea superioara. Compresia deseurilor se poate realiza automat, semiautomat sau manual, rezultand astfel baloti de mici dimensiuni, care pot fi manevrati de un singur om, cu dispozitivele potrivite.

In ce situatii sunt potrivite presele de balotat deseuri?

Modul simplu in care functioneaza si avantajele pe care le ofera companiilor il fac indispensabil in multe sectoare. Prin urmare, presele de balotat deseuri sunt perfect adaptate nevoilor companiilor industriale, de prelucrare sau chiar comerciale.

De ce este necesar un astfel de echipament? In primul rand pentru a respecta normele legislative care obliga toate companiile sa efectueze sortarea selectiva. Totodata, spatiul necesar pentru depozitarea deseurilor este redus considerabil, tocmai datorita balotilor in care este compactata o cantitate mai mare de deseuri.

In plus, nu este necesara o echipa numeroasa pentru a se ocupa de aceasta activitate de sortare selectiva a deseurilor si de depozitare eficienta a acestora, motiv pentru care o astfel de investitie se poate dovedi a fi una avantajoasa, care poate contribui la efectuarea unor economii importante la bugetul companiei.