Ce este rinoplastia și cât costă intervenția

0
Foto: Pixabay.com

Nasul este unul dintre cei mai importanți factori care contribuie la conturarea fizionomiei unei persoane. Există, însă oameni care se simt frustrați și stânjeniți din cauza poziției și formei nasului: ei au acum posibilitatea de a cere ajutorul specialiștilor din domeniul medical, pentru a-și redobândi încrederea de sine și pentru a arăta așa cum își doresc. Rinoplastia este una dintre cele mai populare operații estetice, care are un rol estetic, dar și capacitatea de a rezolva probleme de sănătate importante. Cum se realizează exact o astfel de intervenție, cât costă rinoplastia și ce presupune perioada de recuperare: toate acestea sunt prezentate rând pe rând în acest articol!

Ce este rinoplastia?

Din punct de vedere medical, rinoplastia este o intervenție chirurgicală, prin care forma și poziția nasului pot fi corectate. Conform statisticilor realizate de specialiști, această operație se afla pe locul al treilea în preferințele pacienților din întreaga lume, semn că oamenii sunt preocupați de modul în care arată și nu se sfiesc să apeleze la medici pentru a se simți mai bine.

Care sunt motivele pentru care apelează pacienții la rinoplastie?

În ceea ce privește motivele pentru care oamenii cer ajutorul medicilor, ele sunt diverse:

• reparația deviațiilor nazale – din cauza deviației de sept, multe persoane nu mai pot respira normal, iar singura soluție pe care o au la dispoziție este aceea de a-și face o operație chirurgicală;

• eliminarea sforăitului – nu este deloc plăcut pentru partenerii pacienților să nu poată adormi noaptea din cauza sforăitului. El poate fi, însă oprit cu ajutorul rinoplastiei;

• obținerea simetriei nazale;

• remodelarea profilului nazal și a nasului;

• redimensionarea nasului – cei care sunt nemulțumiți de cât de mare este nasul lor au acum posibilitatea de a se opera, astfel încât să se simtă mai confortabil în propria piele. Cât costă rinoplastia?

Înainte de a decide să se opereze, indicat este ca oamenii să se informeze și despre cât costă costă rinoplastia. O astfel de intervenție poate să facă pacienții să scoată din buzunar între 1000 și 3000 de euro, în funcție de cât de dificilă va fi operația, dar și în funcție de ceea ce își doresc oamenii. Prețul exact se poate afla numai după o primă consultație, atunci când medicii știu deja exact cum trebuie să intervină.

Care sunt lucrurile pe care trebuie să le evite pacienții în perioada de recuperare?

Pentru a-și reveni cât mai repede după o intervenție de rinoplastie, recomandat este ca pacienții să urmeze cu strictețe sfaturile medicilor:

· aerobicul și jogging-ul trebuie puse pe hold;

· sunt recomandate băile, în loc de dușuri, mai ales în primele zile de după operație;

· oamenii trebuie să evite să-și sufle nasul;

· mesele trebuie să conțină produse bogate în fibre, așa cum sunt fructele și legumele, astfel încât să evite constipația;

· expresiile faciale extreme trebuie evitate;

· dinții trebuie periați cât mai ușor, astfel încât să fie limitată mișcarea buzei superioare;

· pacienții nu trebuie să poarte ochelari de vedere sau de soare.

Fiind extrem de bine informați, oamenii vor fi putea păși în cabinetul medical cu multă încredere, iar pe termen lung se vor putea bucura de un aspect plăcut, dar și de o viață mai sănătoasă!