Ce este numerologia şi ce influență are în viaţa ta?

0

Numerologia sau ştiinţa numerelor reprezintă un domeniu foarte important care, odată descoperit, îşi dovedeşte influenţa pe care o are în viaţa oamenilor. Asociată sau confundată adesea cu astrologia, numerologia este ştiinţa care relevă credinţa în relaţia dintre numere, divinitate şi viaţa reală. Persoanele care încep să studieze numerologia o fac prin diferitele volume de cărţi de numerologie, care explică relaţia dintre numere şi personalitate, puncte forte, talente, legături emoţionale şi nevoile interne ale indivizilor.

A nu se confunda numerologia cu matematica!

Deşi numerologia are la bază cifre şi unele calcule simple de matematică, această ştiinţă este cu siguranţă mult mai simplu de înţeles decât matematica şi influenţează mult mai mult viaţa oamenilor. Deşi matematica nu a fost în școală punctul forte sau preferat al pasionaţilor de numerologie, aceștia o pot privi altfel acum, ca pe un limbaj al universului, modul în care divinitatea încearcă să comunice cu ei. Sistemul numerologic este complet, consistent, mistic, spiritual.

Istoria numerologiei şi semnificaţia numerelor

În volumele de cărţi de numerologienu este specificată istoria numerologiei, ci se pune mai mult accent pe semnificaţia numerelor. Numerologia reprezintă relaţii dintre numere şi evenimente, iar istoria acestei ştiinţe datează de mii de ani, până în vechiul Egipt şi Babilon. Încă de la începuturile numerologiei, aceasta a evoluat constant, pentru ca acum să ofere date concrete despre personalitatea, preferinţele și chiar vieţile anterioare sau viitorul pasionaţilor.

Citește și: De ce tot mai multe persoane cumpara carti de numerologie

Semnificaţia numerelor este uşor de înţeles din cărţile de numerologie, fiecare având un înţeles aparte. Pentru studiul numerologiei se folosesc două metode foarte importante, şi anume:

·                      studiul personalităţii – modul în care cifra destinului, calculată din data naşterii sau din literele numelui, relevă personalitatea oamenilor, îi ajută să îşi cunoască punctele forte sau punctele slabe;

·                      calea vieţii sau destinul – modul în care influenţează cifra destinului personalitatea oamenilor.

Numerologia influenţează planul personal şi profesional

Fiecare persoană are propriul raport numerologic, iar numerele şi rapoartele a doi oameni se pot uni, astfel încât să rezulte tipul de relaţie pe care îl vor dezvolta şi felul în care se vor înţelege. Acest lucru înseamnă că numerologia îi ajută pe pasionaţi să îşi găsească partenerul potrivit sau să vadă dacă actualul partener de viaţă este ceea ce le trebuie.

Din punct de vedere profesional, numerele arată compatibilitatea șefi-angajati, care sunt zilele bune pentru a semna contracte, pentru a încheia relaţii de lucru, pentru a duce proiectele la capăt sau pentru a pune bazele noilor proiecte.

Cum se calculează numărul destinului?

Din volumele de cărţi de numerologie, primul lucru pe care îl vor învăța pasionaţii acestui domeniu este calcularea numărului destinului. Acesta se va calcula în funcţie de data naşterii, făcând suma tuturor cifrelor din ziua, luna şi anul naşterii, până se ajunge la o formă unică, o singură cifră. Ulterior, acea cifră se caută în filele cărţilor de numerologie pentru a vedea semnificaţia.

Spre exemplu, pentru o persoană a cărei dată de naştere este 13 august 1960, cifra destinului se va calcula astfel: 1+3+0+8+1+9+6+0 = 28, unde 2+8 = 10, iar cifra destinului rămâne 1.