Ce este de fapt celulita și cum scapi de ea

0
Foto: HLN.be

Celulita ne dă bătăi de cap, mai ales vara când este mult mai vizibilă. Pe abdomen, fese sau picioare, aceasta apare atunci când nu ne dorim și greu mai putem scăpa de ea. Specialiștii spun că tehnologia le poate rezolva pe toate. Află de aici cum se formează celulita și cum poți lupta împotriva ei!

Ce este celulita?

Celulita poate fi recunoscută după acel aspect inestetic de coajă de portocală, fiind localizată cel mai frevent pe abdomen, fese, picioare. De obicei, principalele cauze care determină apariția celulitei sunt de natură genetică, hormonală , ceea ce poate duce la retenție de fluide în țesuturi, scrie unica.ro.  Ulterior, lipsa drenajului cauzează crearea unor septuri fibroase între lobuli, care capătă apoi acea textură de piele „capitonată“, care ne displace profund.

Mai mult, celulita se agravează la femei odată cu înaintarea în vârstă, din cauză că scade nivelul de estrogen din organism – adică acel hormon care întreține buna funcționare a vaselor de sânge. Estrogenul redus duce la o circulație mai proastă, ceea ce poate afecta producția de colagen și ruperea țesuturilor și crearea acelor formațiuni fibroase.

Cum scapi de ea?

În multe cazuri, celulita este cauzată și de un stil de viață sedentar, iar un stil alimentar haotic, lipsit de nutrienți, ci care abundă în carbohidrați, produse procesate etc, înrăutățește situația, mai scrie unica.ro  Încearcă să ții cont de următoarele recomandări și învață să lupți împotriva ei cu „armele“ eficiente:

-Alege scările și nu lua liftul. Mișcarea fizică regulată ajută la arderea celulitei! Fă sport la sală, dacă ai timp și disponibilitate, cel puțin de trei ori pe săptămână. În plus, renunță acum la fumat, dacă ai acest viciu. Studiile au arătat că tutunul inhalat dăunează circulației sanguine și slăbește producția de colagen, făcând loc grăsimii să se depună și să fie vizibilă mai ușor.

-Optează pentru masaj pe zonele afectate și folosește o cremă anticelulitică sau un gel cu ingrediente care au și efect antioxidant, precum cafea verde, de ginkgo biloba sau ardei iute. Masajul stimulează microcirculația și te ajută să reduci din circumferința coapselor sau a taliei, de exemplu.

-Reglează-ți stilul alimentar. Dacă vei mânca foarte sănătos, celulita nu va dispărea ca prin minune, dar cu siguranță se va reduce, ajutată de ore de sport săptămânale și tratamente specifice la clinicile de estetică. Include în mesele zilnice cât mai mulți castraveți, roșii, ardei grași, ridichi, apio, multe vedețuri – adică toate acele legume care conțin multă apă.