Ce este arhitectura si proiectarea?

0

Arhitectura este un termen general pentru a putea descrie cladirile si alte structuri fizice, dar este, de asemenea, arta si stiinta care studiaza proiectarea cladirilor, proiectarea in sine si metoda de constructie. Arhitectura v-a oferi o mai buna intelegere si apreciere profunda a structurilor traite astazi, precum si privirea spre viitorul designului si modul in care ideile pot deveni reale.

De ce se studiaza arhitectura?

Un arhitect este aproape la fel ca a fi un inventator, doar ca putin mai mic. Arhitectura este fascinanta pentru cei care o invata pentru ca vor vedea cum arata visele si schemele pe hartie transformate in structuri reale. Adica, etapa de proiectare inseamna ca are o doza destul de mare de distractie in sine.

Cursul de arhitectura ofera posibilitatea de a folosi partea dreapta a creierului, adica jumatatea creativa. Cu aceasta se pot avea o multime de oportunitati pentru a se arata creativitatea si ingeniozitatea, in timp ce se proiecteaza o anumita structura.

Un alt beneficiu al arhitecturii este ca este un domeniu foarte bine platit. Odata obtinuta diploma, in functie de portofoliul incepatorului, firmele care cauta talente si idei noi vor urmari un potential arhitect, incercand ca acesta sa faca parte din echipa lor de lucru.

Pur si simplu, un arhitect ajunge sa lucreze cu mainile, nu este vorba doar de citit si scris, ar trebui sa fie si o abordare practica a multor sarcini, cum ar fi sa construiasca modele la scara mare si mica, sa se faca sondaje etc. Discutiile cu oamenii este de asemenea un lucru bun pentru extrovertiti. Multe lucruri din cariera de arhitectura nu sunt invatate in facultate, ci de fapt se deprind si sunt inspirate de lucrarile intalnite de-a lungul carierei.

Arhitectii care lucreaza intr-un  birou de proiectare si arhitectura sunt dinamici si se pliaza pe toate cerintele clientilor astfel incat acestia sa fie la final multumiti de rezultatele pe care le primesc.

Care sunt oportunitatile postuniversitare in arhitectura?

Exista o varietate si un numar interesant de cursuri predate si grade de cercetare la nivel de absolvent. Un exemplu ar fi arhitectura directa, impreuna cu cursuri mai specializate, inclusiv masterat in arhitectura si design de mediu, design interior si design urban.

Cei care se intreaba de ce sa studieze arhitectura ar trebui sa stie ca pot lucra atat ca arhitecti in birourile clasice de arhitectura, pentru a proiecta case, blocuri, cladiri cu diverse scopuri si sedii de firme, dar pot sa lucreze si in birouri de proiectare unde se vor ocupa de mai multe, inclusiv de a obtine o autorizatie ISU daca acest serviciu este solicitat de catre client. Avand in vedere toate acestea, este lesne de inteles de ce tot mai multe persoane aleg sa studieze acest domeniu.

Arhitectii pot inclusiv sa lucreze independent daca acest lucru ii reprezinta cel mai bine pentru ca nu sunt obligati sa se angajeze in firme de arhitectura. Odata ce au obtinut stampila pot sa faca parteneriate cu structuristi daca au nevoie si cu alti specialisti si pot lucra pe cont propriu.