Ce alegi pentru propria gospodarie dintre pompa submersibila si hidrofor?

0

Inclinatiile catre latura tehnica nu reprezinta niste atuuri pentru toata lumea, fiecare dintre noi fiind inzestrat in mod diferit si de aceea este bine ca atunci cand nu ne este suficient de familiar un anumit domeniu sa recunoastem acest lucru, pentru ca nimeni nu le stie pe toate.

Daca nu ne numaram printre cei pasionati de mesterit, cu clare abilitati in domeniul tehnic, atunci corect este sa cerem la nevoie ajutorul celor pregatiti in acest sens si sa nu ne incumetam sa rezolvam singuri o defectiune, mizand pe faptul ca ne vom descurca cumva si singuri. Dar atunci cand nu deosebim de exemplu un flex de o bormasina, este foarte clar ca succesele noastre in calitate de mester se vor lasa mult si bine asteptate. Iar o alta confuzie care se face frecvent este si cea dintre pompe submersibile si hidrofoare, considerate ca fiind echipamente similare, care se pot utiliza pentru aceleasi scopuri intr-o gospodarie.Pana la un punct, este adevarat, dar modul cum actioneaza acestea prezinta multe diferente si in functie de ce avem nevoie mai mult in activitatile zilnice ale casei, vom opta fie pentru pompe submersibile, fie pentru hidrofor.

Astfel, diferentele dintre cele doua echipamente incep cu modul in care acestea functioneaza. Hidroforul extrage, sau mai bine spus aspira apa de la anumite niveluri de adancime, spre deosebire de pompa submersibila care foloseste un alt sistem, respectiv impinge apa cu o presiune foarte mare pentru a o aduce la suprafata. In timp ce functioneaza, hidroforul se afla la suprafata, iar pompa submersibila actioneaza scufundata in apa.

Timpul in care aceste utilaje isi indeplinesc misiunea difera, de asemenea, pompa fiind mai rapida decat hidroforul. Aceeasi situatie si in ceea ce priveste randamentul si de acesata data pompa surclasand hidroforul, in pofida unui consum asemanator de energie.

Alta diferenta notabila intre cele doua utilaje, ambele utile intr-o gospodarie si in multe alte domenii este si cea referitoare la intretinere, pompa submersibila fiind cea pentru care nu este nevoie de niciun fel de  operatiuni speciale in acest sens.

Totodata, in timp ce hidroforul necesita operatiuni de amorsare pentru a functiona, la pompa submersibila amorsarea se realizeaza automat. Si la capitolul decibeli, se pot constata cu usurinta diferente semnificative. In timp ce odata pus in functiune hidroforul va face multa galagie, pompa submersibila va actiona fara a produce prea mult disconfort fonic.