Cauți un cârlig de remorcare? Iată câteva tips&tricks

0
sursa foto: https://unsplash.com/photos/fRlCJtJ8Vfc

Dintre toate accesoriile auto pe care le poți monta pe mașina ta, cârligul de remorcare pare să aibă cele mai multe întrebuințări. Poți opta pentru trei tipuri de cârlige auto existente pe piață, și anume cele fixe, cele demontabile sau cele semidemontabile, în funcție de preferințele tale. Caută oferta cea mai bună, care s-ar potrivi pentru modelul de mașină pe care îl conduci, și folosește-ți autoturismul la capacitatea lui maximă. Iată în câte moduri te poți bucura de avantajele utilizării unui cârlig de remorcare!

Pentru vacanțe cu rulota

Nimic nu se compară cu o experiență în inima naturii, departe de agitația unei stațiuni turistice. Rulota este ideală pentru excursii pentru un weekend sau chiar pentru sejururi de câte o săptămână, dacă preferi vacanțele în care îți stabilești programul după bunul plac. Desigur, cârligul de remorcare este cel care te va ajuta să tractezi căsuța pe roți oriunde îți dorești. Secretul stă în alegerea unui astfel de accesoriu în funcție de mărimea mașinii tale, dar și de greutate rulotei. Află din cartea tehnică a mașinii tipul de cârlig auto recomandat și pregătește-te pentru concedii din care să te întorci mai odihnit ca niciodată.

Pentru remorcări

Dacă ești pasionat de aventuri pe mare, de sporturi de iarnă sau de circuite offroad, înseamnă că arsenalul tău de echipamente dedicate adrenalinei numără deja cel puțin un snowboard, o barcă cu motor sau un ATV. Pentru a le putea lua cu tine în vacanțe, va trebui să le urci pe o remorcă și să le securizezi, pentru a ajunge cu ele în siguranță la destinația pe care ai ales-o pentru următoarea ta escapadă. Tot cuiul auto se va dovedi extrem de util și în acest caz. Dacă preferi să îl utilizezi doar în situații de acest fel și consideri că în mediul urban nu vei mai avea nevoie de acest accesoriu, îți recomandăm să mergi pe varianta unui cârlig demontabil.

Însă remorca nu are întrebuințări doar în situații ca cele descrise mai sus. Mai poți folosi un vehicul de acest tip pentru a tracta alte mașini, dacă autoturismul tău este suficient de puternic pentru a face asta, sau să transporți diverse materiale, unelte sau produse voluminoase, care nu ar încăpea în portbagaj.

Ca suport pentru cutiile de portbagaj sau biciclete

Lista întrebuințărilor unui cârlig de remorcare continuă cu alte două variante foarte importante. Dacă ești pasionat de drumeții pe două roți, cu siguranță nu vrei ca în concediu să îți lipsească bicicleta. Poți lua cu tine până la patru vehicule de acest tip, pentru tine și restul familiei, dacă investești într-un suport cu prindere pe cuiul auto.

Totodată, spațiul limitat din portbagajul mașinii tale poate fi suplimentat cu ajutorul unei cutii de portbagaj care să-ți permită să iei în vacanță și umbrelele de plajă, kiturile de snorkeling, saltelele gonflabile, grătarul sau alte obiecte utile, dar destul de voluminoase. Restul bagajelor pot încăpea perfect în portbagajul autoturismului tău, iar bancheta din spate poate rămâne liberă sau poate fi ocupată de pasageri care să se bucure de confort pe tot parcursul drumului pe care îl aveți de făcut împreună până la destinație.

Acestea sunt cele mai utile destinații ale unui cârlig de remorcare.

Comandă un cârlig pentru Dacia Logan sau pentru orice alt model de mașină online și pregătește-te pentru experiențe complete la volan.