Cauti echipamente de protectie pentru angajati? Iata ce criterii trebuie sa indeplineasca acestea!

0

Detii o afacere in industria grea sau alt domeniu cu conditii speciale de lucru si te afli in cautarea unor echipamente de protectie de inalta calitate pentru angajatii tai? In acest caz, in functie de specificul activitatii desfasurate de lucratori, pe piata exista o varietate de echipamente de protectie. Spre exemplu, muncitorii din categoria Drumuri si Poduri au nevoie de veste reflectorizante, manusi si casti de protectie. La randul lor, bucatarii, chimistii sau tamplarii trebuie sa se echipeze cu halate de lucru speciale. Pentru instalatori, muncitorii de pe santier sau electricieni exista salopete de lucru adecvate, iar petrolistii sau personalul tehnic necesita costume complete de protectie.

De asemenea, o alta categorie de echipamente de protectie o reprezinta castile pentru ingineri, arhitecti, proiectanti, constructori etc. In ceea ce priveste industria HoReCa sau cea alimentara, angajatorul trebuie sa asigure, in functie de caz, sorturi pentru chelneri, patiseri, brutari, cofetari, oameni de serviciu etc. Personalul serviciilor de curatenie sau agricultorii au nevoie de manusi de protectie s.a.m.d. Asadar, folosirea echipamentelor de protectie nu se reduce doar la industria grea, acestea avand atat rolul de a proteja lucratorii de accidente grave la locul de munca, cat si de a pastra igiena specifica unui mediu sau a preveni incidentele in bucatarie, intr-un laborator chimic, pe un teren agricol etc.

Totusi, desi exista o mare diversitate de echipamente de protectie si igiena, pentru toate categoriile de lucratori, angajatorul trebuie sa fie deosebit de atent la calitatea articolelor vestimentare achizitionate. Pentru a fi cu adevarat folositoare si a reprezenta o investitie inteligenta pe termen lung, acestea trebuie sa indeplineasca cateva criterii esentiale:

Materiale durabile si rezistente

Pe santier sau in bucatarie, hainele de lucru se uzeaza foarte repede. In primul rand, din cauza conditiilor la care acestea sunt supuse, precum temperaturi extreme sau umiditate. Totodata, avand in vedere faptul ca pe santier te poti murdari foarte usor, iar in bucatarie iti poti pata costumul/sortul cu diferite sosuri ori uleiuri, niste echipamente de protectie si igiena corespunzatoare trebuie sa fie confectionate din materiale rezistente la spalari repetate si durabile in timp. De asemenea, rezistenta se traduce si prin proprietatea materialului textil de a nu se uza rapid prin simpla purtare in diverse medii mai putin ,,prietenoase’’. Astfel, bumbacul natural, tercotul sau poliesterul sunt printre cele mai indicate materiale pentru astfel de confectii textile.

Materiale confortabile

Atat confortul termic, cat si mobilitatea, reprezinta factori extrem de importanti pentru productivitatea unui angajat, indiferent de mediul in care lucreaza. Spre exemplu, in cazul unui mediu exterior (muncitorii de pe santier), este recomandat poliesterul – in special vara, deoarece acesta nu retine umezeala/transpiratia. De asemenea, bumbacul este un alt material perfect pentru echipamente de protectie, oferind mobilitate sporita.

Certificare Rocert

Nu in ultimul rand, mai ales echipamentele destinate industriei grele trebuie sa fie certificate Rocert pentru garantia calitatii si a respectarii normelor in vigoare. Kronos, companie romaneasca prezenta pe piata inca din anul 1992, produce la comanda echipamente de protectie in conformitate cu cerintele standardelor SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 si SR EN ISO 18001:2008 atestate de catre Societatea Romana pentru Certificare Rocert in domeniul confectionarii de haine de lucru.