Câte pahare de apă trebuie să bem dimineața pentru a fi mai inteligenți

0
61
Foto: 123rf.com

Cafeaua de dimineață te trezește instant, însă consumul de apă la primele ore ale zilei îți poate fi de folos. Specialiștii susțin că nu doar ne hidratează, ci ne ajută să fim și mai inteligenți. Cum? Află de aici!

Pentru mulți dintre noi, ziua începe cu o cafea savuroasă. Specialiștii spun că ne stimulează sistemul nervos central și ne ajută să fim apți de muncă, să fim mai eficienți, să ținem depresia la distanță, să avem o stare de dispoziție bună. De asemenea, cafeaua poate stimula organismului și previne anumite boli, chiar și cele grave, cum ar fi cancerul.

Totuși, băutura care ne-ar ajuta cu adevărat să ne trezim este apa. Procentul de apă din organismul uman variază între 50 % sși 70 %, în funcție de sex, vârstă și de grăsimea acumulată. Ea ne ajută corpul să regleze temperatura, sa se purifice și să transporte oxigenul. Este, de asemenea, cheia de pornire a ficatului, conform Știrile ProTv. Află câte pahare de apă trebuie să bem pentru a fi mai inteligenți și mai sănătoși.

Dacă bem apă imediat ce ne trezim, aceasta pornește ficatul, iar el, la rândul lui, ia din depozitele lui de glicogen zahăr, pe care îl trimite spre creier. Iar creierul nu funcționează cu cafeină, ci cu glucide.

Fără apă nu putem funcționa la capacitatea maximă din punct de vedere intelectual. Potrivit unica.ro, două pahare cu apă dimineața, pe stomacul gol, ne ajută să fim nu doar mai sănătoși, ci și mai inteligenți. Acest ritual ne ține departe și de boli precum diabetul și hipertensiunea, ajută la stimularea metabolismului, la hidratarea pielii, la scăderea colesterolului și menținerea sănătății rinichilor. De asemenea, dacă avem grijă de ficat, avem grijă și de plămâni, acesta limitând pagubele produse de poluare.