Home / Food / Câte ouă să mănânci de Paști ca să nu te îmbolnăvești
Foto: Pinterest

Câte ouă să mănânci de Paști ca să nu te îmbolnăvești

Oăule vopsite sunt vedetele de pe masa de Paști și de cele mai multe ori uităm să ne ținem departe de excese. Deși au multe beneficii pentru sănătate, nu trebuie să exagerăm. Uite câte ouă este recomandat să mâncăm.

Cel mai cunoscute obiceiuri atunci când vine vorba de sărbătorile pascale sunt înroșitul și ciocnitul oăulor. Dacă in mod normal ne putem abține să mâncăm prea multe ouă, în această perioadă le avem mereu pe masă și tentația de a consuma în exces este mare, scrie unica.ro

Cum ne influențează oăule colesterolul

Ouăle sunt o sursă importantă de proteine de cea mai bună calitate, vitamine, calciu, omega 3, este benefic pentru creier și întreg organismul prin proprietățile lui, dar are și o reputație proastă din cauza conținutului mare de colesterol.

Nu există un suport științific în privința asta, dar există studii care arată că atât persoanele care au consumat 1 – 3 ouă întregi pe zi, cât și cele care consumat altceva timp de câteva săptămâni au înregistrat creșteri ale colesterolului bun și ale antioxidanților carotenoizi. Nivelul total nu a prezentat modificări mari, dar uneori a crescut ușor.

De asemenea, potrivit unica.ro, organismul nostru are capacitatea de a se echilibra singur, astfel încât ficatul va furniza o cantitate mai mică de colesterol dacă mâncăm alimente bogate în acest compus, iar cantitatea totală din organism rămâne aceeași.

About paginadelifestyle

Check Also

Apa cu lămâie, miracol pentru sănătate!

Se spune că apa cu lămâie este extrem de bună pentru sănătate, nu doar pentru ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.