Cât timp poţi folosi produsele de machiaj după ce le-ai deschis?

0
Foto: .sqshi.com

Folosirea neadecvată a produselor de machiaj poate cauza infecţii severe la nivelul tenului şi al ochilor. Specialiştii recomandă să nu mai folosiţi produsele expirate şi să acordaţi o atenţie aparte cosmeticelor care urmează să îşi piardă valabilitatea.

Este foarte usor sa uiti cand ai inceput un anumit produs de machiaj, mai ales daca este ratacit intr-o trusa dezorganizata cu farduri, mascara, mostre, pensule, etc. In aceste conditii, multe femei folosesc in mod neadevat, deseori prea mult timp, produsele de machiaj expunandu-se la riscuri de sanatate. Totusi, ce inseamna “prea mult timp” de la deschiderea produsului de machiaj? In continuare, va prezentam timpul ideal de folosinta a fiecarui produs de make-up dupa deschiderea lui si ce se intampla daca nu-l respectati!

Cât timp poți folosi produsele de machiaj după ce le-ai deschis

Mascara – acest produs de machiaj are cel mai scurt timp de valabilitate pentru lichidul si tubul in care vine acesta sunt mediul ideal de dezvoltare a bacteriilor care, ulterior, risca sa ajunga la ochi. Potrivit lui Menzer, un tub de mascara nu trebuie folosit mai mult de 2-3 luni!

Fondul de ten – acest produs de make-up poate fi folosit intre 8 si 12 luni de la deschidere, in functie de forma in care vine. Spre exemplu, fondurile de ten care sunt in sticluta pot fi folosite mai mult timp decat cele al caror continut este expus in recipiente cu gura larga, cele din urma fiind mai expuse contaminarii cu bacterii prin contactul cu degetele, cu pensula sau bureteii de machiat.

Anticearcanul – pentru este, de regula, folosit in cantitati mici, anticearcanul este produsul de machiaj care se duce cel mai lent. Insa, in momentul in care observati ca nuanta anticearcanului se modifica usor, este cazul sa va despartiti de el si sa cumparati unul nou. Oricum, mai mult de un an (dupa deschidere) nu trebuie sa folositi anticearcanul!

citeşte continuarea pe lyla.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here