Cărţile de colorat nu mai sunt doar pentru copii! Adulţii scapă de stres colorând!

0

Cărţile de colorat pentru adulţi sunt cea mai nouă fiţă în România. De când au apărut pe piaţă, adulţii au redescoperit magia desenelor şi creioanelor de colorat din copilărie. Aceste cărţi de colorat sunt menite să scape de stres adulţii după o zi grea la locul de muncă.

Cărțile de colorat pentru adulți au ajuns un adevărat fenomen și în România. Desenele complexe, incitante și migăloase, îi provoacă pe cei mari să ia creionele de colorat și să se reîntoarcă subtil, la una dintre marile bucurii ale copilăriei.

O scoțiancă, Johanna Basford, este creatoarea cărților de colorat pentru adulți cu cel mai mare succes din lume. Iustrațiile ei în alb și negru, colecționate în cărți speciale s-au vândut în peste 3 milioane de exemplare, și au fost traduse în peste 14 limbi, inclusiv în România.

DSCN3876

În aceste cărți care au mare succes și peste Ocean, niciun desen nu este la întâmplare. Psihologul Elena Iamandi a declarat pentru reporterntv.ro, că fiecare linie are un mesaj aparte. De exemplu, dacă vom colora o sferă ne putem redescoperi frumusețea interioară, pentru că, involuntar vom face o călătorie în propriul sine. La fel și atunci când vom colora un fluture, ne vom depăși propria condiție și vom experimenta libertate.

Cărțile de colorat pentru adulți, în primul rând relaxează, spun specialiștii. După o zi grea la serviciu, iată o metodă eficientă de deconectare. Adulții se concentrează la ce culori trebuie să folosească și cum să le combine, iar astfel uită de telefonul mobil, de facebook, de tensiuni sau de grijile zilei de mâine.

DSCN3890

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.