Carnea de pui de calitate, perfectă și pentru bolnavii de diabet

0
82

Se știe că medicii recomandă bolnavilor să mănânce pui de țară pentru o însănătoșire mai grabnică.

Carnea de pui cu gust autentic, componentă valoroasă în dieta diabeticilor

Dar știați că o carne de pui de calitate superioară, bogată în proteine valoroase, reprezintă o bună alegere și pentru diabetici?

Marea calitate a cărnii de pui cu gust autentic este aceea că poate să fie consumată fără nicio problemă atât la prânz, cât și la cină, datorită proteinelor de calitate conținute și care furnizează energie și ține sub control diabetul.

Precum se cunoaște, dacă se mănâncă suficient de multe proteine la o masă, se încetinește digestia și persoana se simte mult mai bine vreme mai îndelungată, fără a-i mai fi foame.

Pentru o dietă a suferinzilor de diabet potrivită este necesar a se consulta un nutriționist bun sau un medic specialist diabetolog care le poate alcătui un plan alimentar personalizat, care să le permită să aibă parte de mese delicioase și să țină sub control această boală gravă, un adevărat flagel al secolului 21.

Încetinirea procesului de introducere a carbohidraților în sânge reduce vârful glicemiei, atât de periculos pentru diabetici.

Având controlul asupra senzațiilor de foame, prin generarea unui sentiment de sațietate de mai lungă durată, se poate acționa și asupra controlului greutății și reducerii cantității de alimente consumate.

În plus, nutriționiștii arată faptul că mâncând pui păstrăm sănătatea oaselor și a masei musculare, care tind în mod obiectiv ca să se degradeze pe măsură ce avansăm în vârstă.

Este foarte bine că acum se poate cumpăra chiar de la supermarket, de la un brand românesc producător de pui de calitate – LaProvincia, asemenea carne cu valențe deosebite pentru sănătate, care nu conține carbohidrați.

Dacă mai adăugăm lângă această carne și niște mazăre, linte sau o felie de pâine din cereale integrale, va crește conținutul nutritiv al meselor.

Pentru a controla consumul de calorii și de grăsimi trebuie totuși alese bucăți de carne de pui mici, fără piele, gătite prin anumite tehnici destinate special pentru a reduce cantitatea de grăsime. Cele mai bune metode de preparare a cărnii de pui rămân totuși: la grătar sau la abur. Pulpele de pui sau aripioarele de pui fără piele LaProvincia sunt comercializate la prețuri extrem de convenabile pe scară largă acum și ar trebui să nu fie ocolite de către clienți, deoarece sunt mult mai ieftine decât pieptul de pui și, de ce să nu recunoaștem, de multe ori chiar mai gustoase, dacă sunt gătite cu un pic de creativitate gastronomică.

Pentru bolnavi cu diabet zaharat, carnea de pui reprezintă cea mai bună sursă de proteine, deoarece dieta diabeticului nu înseamnă doar controlul strict al consumului de carbohidrați consumați, ci și alegerea acelor alimente care să conducă la o echilibrare a aportului total de nutrienți.

Este foarte important acest lucru, deoarece la aceia care suferă de diabet zaharat, boală în continuă extindere în România, organismul produce cu dificultate insulină, acea substanță ce reglează nivelul zahărului din sânge și furnizarea acestuia celulelor. Este nevoie ca bolnavii să se preocupe în mod deosebit de ținerea sub control a nivelului glicemiei, inclusiv prin alimentație, spre a se feri de complicații extrem de grave ce vin la pachet cu diabetul zaharat: infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, insuficiența renală, amputațiile, orbirea.

Carnea de pui te ajută să ai mese gustoase, chiar dacă suferi de diabet

Puiul este cea mai bună sursă de proteine pentru asemenea bolnavi, deoarece carnea de pui de țară sau carnea de pui din ferme ecologice cu valențe similare puiului de casă, precum și carnea de curcan și carnea de vită, sunt produse de carmangerie care nu conțin carbohidrați, prin urmare nu conduc la o creștere a nivelului zahărului din sânge.

Dacă se adaugă lângă o bucățică de carne de pui calitativă legume și/sau cereale integrale, va rezulta un prânz sau o cină perfectă.

O salată de conopidă cu pui fiert, carne de pui și orez integral, o parte din faimoasele rețete asiatice care au drept ingrediente de bază carnea de pui, sunt alegeri ideale pentru acești bolnavi.