Care sunt echipamentele esentiale pentru un vanator?

0

Un echipament adecvat pentru vanatoare este esential pentru a beneficia de o partida eficienta de vanatoare, sigura si legala. Inainte de a pleca la vanatoare, este important sa fii bine echipat si sa cunosti foarte bine zona de vanatoare. Vanatoarea este o activitate care a atras numerosi adepti. Daca esti incepator in ale vanatorii, descopera in cele ce urmeaza care sunt echipamentele esentiale pentru un vanator.

Pusca de vanatoare si luneta

Pentru a te pregati pentru partida de vanatoare trebuie sa dispui de materialul de baza, cu alte cuvinte, de pusca de vanatoare si luneta.  De mentionat este faptul ca vanatoarea este o activitate care creste nivelul de adrenalina. Daca dispui de un echipament de vanatoare adecvate atunci risti sa ratezi tinta.

O partida de vanatoare necesita o pusca care sa se adapteze situatiei. Exista mai multe modele, pentru toate nevoile si pentru toate profilurile de utilizator. Pentru un incepator este recomandat un calibru mai mic, este mai mai mult decat suficient pentru a dobori un porc mistret sau un cerb.

Pentru a tinti obiectivul vei avea nevoie de o luneta de vanatoare.

Hainele de vanatoare

Alegerea hainelor de vanatoare depinde de regiunea in care vanezi. Daca pleci pentru cateva zile intr-o zona de munte atunci va trebui sa iti pregatesti haine adaptate conditiilor climatice. Uneori, se intampla ca temperaturile sa scada busc sau sa ploua brusc. 

O pereche de pantaloni din cauciuc sau din PVC reprezinta o alegere excelenta. In partea de sus se poate opta pentru un material lejer, care respira, insa cald. Alege o geaca impermeabila in cazul in care se anunta vreme ploioasa. Daca te vei simti in largul tau in hainele alese vei vana mai eficient.

In plus, imbracamintea aleasa trebuie sa izoleze mirosul uman deoarece cerbii si caprioraele au un miros extrem de fin si simt omul atunci cand se apropie prea mult. Alege un costum de vanatoare care beneficiaza de prezenta acestei tehnologii de blocare a mirosului uman.

Rucsacul de vanatoare

Atunci cand alegi rucsacul de vanatoare va trebui sa tii cont de mai multe caracteristici. In rucsac poti pune mai multe lucruri precum sticle cu apa, aparatul foto, castile, un binoclu, articole de prim ajutor si alte accesorii esentiale. 

Un rucsac de vanatoare trebuie sa ofere, in primul si in primul rand un confort sporit. Este important ca rucsacul sa fie reglabil, sa se potriveasca corpului si sa fie extrem de confortabil, indiferent de greutatea pe care trebuie sa o transporte. Ideal ar fi sa aiba buzunare si la interior.

Cizmele adecvate

Cizmele de calitate sunt esentiale pentru o vanatoare reusita. O pereche de cizme robuste si protectoare au cel mai adesea un pret ridicat. Insa este o investitie care merita, o investitie de lunga durata.