Care sunt cele mai frecvente inselatorii practicate de samsarii de masini?

0
168

Intrarea in posesia unui autoturism, fie ca este vorba despre o masina noua direct din fabrica sau una deja rulata, reprezinta un motiv de bucurie, un fel de declaratie de independenta proprie in ceea ce priveste deplasarea ta oriunde si oricand,  fara a mai fi nevoie sa apelezi la mijloacele de transport in comun sau la prieteni pentru a porni si a ajunge la timp acolo unde iti doresti.

Astfel, achizitionarea unei masini noi  te scuteste in general de o serie de griji sau probleme, pentru ca, cel putin teoretic, este vorba despre un produs nou, care nu ar trebui sa prezinte deficiente macar la inceputul perioadei de utilizare a lui. Lucrurile stau cu totul altfel atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei masini second hand, care pentru unii cumparatori s-a dovedit a fi o loterie, din care nu au castigat nimic, ci dimpotriva, asteptarile le-au fost grav inselate.

De aceea, indiferent de cat de de tentant ar fi un anunt de vanzare a unei masini rulate, cu un pret foarte atractiv pentru un autoturism fie marca Volkswagen, Mercedes, Skoda, Toyota etc sau oricare ar fi modelul  preferat, fara o verificare detaliata, realizata de specialisti pentru a te edifica exact care este starea reala de functionare, nu trebuie incheiat contractul de vanzare – cumparare, doar increzandu-te in spusele comerciantului, care nu intotdeuna se dovedeste a fi de buna credinta.

Printre situatiile cu care este posibil sa va confruntati, daca aveti ghinionul sa dati peste un samsar de masini, fara scrupule,  se numara acele oferte care mascheaza de fapt autoturisme doar cosmetizate dupa daune foarte grave sau totala. De asemenea, te poti trezi cu o masina ofertata, care nu mai are in dotare airbag-uri si absenta acestora poate fi ascunsa cu iscusinta chiar si la rezultatul unui test de diagnoza.

O problema pe care o pot intampina cei care opteaza pentru cumpararea unei masini second hand cu motor diesel, de fabricatie relativ noua, este si cea in care filtrul de particule poate fi anulat, iar acest fapt nu va fi sesizat prea curand dupa utilizare. Tot printre problemele cu care s-au mai confruntat unii cumparatori imprudenti se numara si achizitionarea de masini rulate la care kilometrajul a fost dat inapoi, operatiune prin care motorul autoturismului va fi afectat considerabil, iar efectele acestor defectiuni serioase vor fi sesizate dupa scurt timp de la utilizarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here