Home / Food / Care este diferenta intre un cuptor cu convectie si unul obisnuit

Care este diferenta intre un cuptor cu convectie si unul obisnuit

Briosele, painea coapta si carnea de pasare rumenita sunt doar cateva dintre preparatele care demonstreaza cel mai bine care este diferenta intre cuptoarele cu convectie si cele obisnuite.

Spre deosebire de modul conventional de gatire a preparatelor, coacerea se bazeaza pe exactitate. De asemenea, prajirea necesita cunostinte despre cum sa transformi temperatura si timpul de coacere la standardele gatirii prin convectie.

Atat cuptoarele conventionale cat si cele cu convectie pot functiona pe gaz sau electricitate, dar distribuie caldura in mod diferit. Sursa de caldura dintr-un cuptor conventional este stationara, constanta, de regula vine din partea de jos, in timp ce intr-un cuptor cu convectie un ventilator raspandeste aerul fierbinte in interior.

Cuptoarele cu convectie permit o gatire uniforma, rapida, deoarece temperatura ramane constanta, in timp ce in cuptoarele obisnuite se pot forma zone cu aer mai cald sau mai rece. Intr-un cuptor obisnuit aerul cald se ridica, astfel incat atunci cand gatiti alimente pe ambele rafturi, mancarurile de pe raftul inferior pot sa ramana nefacute, in timp ce mancarea de deasupra se va arde.

Nu acelasi lucru se intampla intr-un cuptor cu convectie. Specialistii recomanda utilizarea acestor cuptoare cu convectie pentru produse de panificatie, briose, prajituri stratificate, pandispan, checuri, paine moale pentru sandwich si cozonac. De asemenea, puiul gatit in cuptorul cu convectie va avea exteriorul crocant si carnea suculenta, reusind sa pastreze aromele ingredientelor pe care le-ai adaugat.

Un alt avantaj oferit de cuptorul cu convectie este capacitatea de a deshidrata alimentele pentru a crea gustari mai speciale si preparate mai sanatoase. Un exemplu, in acest sens este gatirea intr-un astfel de cuptor al Beef Jerky-ului.

De ce ar trebui sa utilizati convectia?

-Preparatele se gatesc mai repede: deoarece aerul cald este „suflat” direct pe mancare in loc sa o inconjoare, alimentele se gatesc cu aproximativ 25% mai repede intr-un cuptor cu convectie, asa cum sunt cele de la ContiGrup.

-Se gateste mai uniform: Cuptoarele obisnuite pot avea zone fierbinti, in functie de locul in care se afla elementul de incalzire, dar ventilatorul din cuptorul cu convectie va raspandi aerul cald pentru a elimina diferentele de temperatura.

-Rumenesc preparatele: Aerul intr-un cuptor obisnuit poate deveni putin umed, deoarece umezeala nu poate fi eliminata. Convectia creeaza un mediu uscat care caramelizeaza mai rapid zaharurile, astfel incat alimente cum ar fi carnea si legumele se rumenesc, dar interiorul lor ramane umed.

-Economisesti energie: deoarece alimentele se prepara mai repede intr-un cuptor de convectie si, in general, la o temperatura mai scazuta, este un pic mai eficient decat un cuptor obisnuit.

About paginadelifestyle

Check Also

Cum slăbești în funcție de forma corpului

Grăsimea nu se depozitează uniform și, în funcție de felul în care e localizată, aceasta ...