Căpşunile, pline de vitamine şi minerale. Ce beneficii au aromatele fructe

0
Foto:Pinterest

Considerate cele mai parfumate fructe de sezon, căpşunile au o multitudine de beneficii terapeutice şi nutritive. Conţin multe vitamine, minerale, fier, calciu, magneziu şi fibre, ceea ce le propulsează în topul celor mai valoroase fructe de primăvară. Pot fi consumate ca atare, în stare proaspătă sau sub fomă de îngheţată, sufleu, dulceaţă, compot şi spumă.

Beneficiile căpșunilor

Căpşunile asigură buna funcţionare a sistemului nervos, întăresc oasele şi dinţii, cresc imunitatea organismului, au efect antibacterian şi protejează inima şi vasele.

Totodată, căpşunile au proprietăţi antitumorale, diuretice şi antiinflamatoare. Oferă protecţie împotriva degenerescenţei maculare, tonifică şi vitaminizează organismul, fiind benefice în anemii, astenie şi insomnii.

De altfel, căpşunile stimulează vezica biliară şi conţin puţine zaharuri, dar şi vitamina E, care este hipoglicemiantă. Pot fi consumate şi de persoanele care au diabet, dar în cantităţi mici.

Căpşunile sunt excelente în curele de slăbire, deoarece au în compoziţie apă, în proporţie de 90% şi au puţine calorii, inducând senzaţia de saţietate.

Benefic este şi sucul natural de căpşuni, pentru persoanele care au anemie. Este indicat ca sucul de căpşuni să se amestece, în cantităţi egale, cu lapte sau cu ouă de prepeliţă. 500 g de căpşuni şi 10 ouă de prepeliţă se amestecă foarte bine cu mixerul sau cu telul. Crema obţinută poate fi îmbunătăţită cu 2-3 linguri de miere, scorţişoară şi vanilie, după gust.

vezi mai mult pe click.ro!