Cand sunt implanturile dentare o solutie si in ce cazuri sunt potrivite alte solutii?

0
Foto: unsplash.com

Cauzele pentru care oamenii pot ajunge sa se confrunte cu lipsa dintilor sunt foarte variate, de la o igiena dentara deficitara, care duce la aparitia cariilor si, implicit la pierderea dintilor, pana la accidente sau chiar nevoia de extractii dentare. Oricare ar fi insa motivul, pentru o buna sanatate – dentara si generala – dintii ar trebui inlocuiti.

De asemenea si solutiile prin care pot fi inlocuiti dintii lipsa sunt numeroase, cele mai cunoscute fiind puntea dentara, placa dentara sau implantul dentar. Dintre acestea, implantul dentar este considerat unul dintre cele mai moderne si eficiente solutii de restaurare dentara.

In ce situatii se recomanda tratamentul cu implant dentar?

Unul dintre multiplele avantaje pe care le are implantul dentar este faptul ca poate fi folosit pentru restaurarea danturii, indiferent de numarul de dinti lipsa. Atat pacientii care se confrunta cu lipsa unui singur dinte, cat si cei care au mai multi dinti lipsa sau chiar se confrunta cu edentatie pot beneficia de un tratament de restaurare dentara cu implant dentar.

In acest caz, tratamentele poarta diferite denumiri deoarece tehnicile de inserare sunt diferite. Pentru pacientii care au nevoie de restaurarea intregii danturi, medicii dentisti recomanda tratamentul fast and fixed, care presupune inserarea a 4 implanturi pe mandibula si 6 implanturi inserate in osul maxilar. Peste aceste se va aplica o lucrare dentara provizorie. Astfel, pacientii vor putea obtine dintii la care viseaza intr-o zi.

Cine poate beneficia de tratamentul fast and fixed?

Cu toate ca oameni de toate varstele se pot confrunta cu lipsa dintilor, tratamentul fast and fixed se adreseaza in special persoanelor de varsta a treia, care se confrunta cu diferite probleme dentare.

Acest tip de tratament este potrivit celor care au putini dinti ramasi pe arcada, in cazul celor care isi doresc o dantura functionala si cu aspect natural intr-un timp scurt, cei care sufera de boli parodontale sau care nu isi doresc sa treaca prin interventii chirurgicale complexe.

Prin urmare, implantul dentar reprezinta baza si pentru alte tipuri de tratamente stomatolgice pentru restaurare dentara.