Cand este indicat sa cumperi rechizitele scolare pentru a gasi cele mai bune preturi?

0
Foto: unsplash.com

De obicei, parintii aleg sa cumpere inca de la inceputul anului scolar toate rechizitele de care au nevoie de-a lungul anului, pentru a suplimenta numai pe parcurs cu rechizite noi care fie au nevoie sa fie inlocuite, fie reprezinta un articol nou si util pentru buna desfasurare a anumitor ore de curs.

Numai ca in perioada de dinainte de inceputul scolii si cateva zile dupa acest moment, piata este suprasaturata cu astfel de produse, care pot fi gasite in magazine de tot felul, la preturi uneori considerabil mai mari decat media.

De aceea, parintii ar trebui sa fie foarte atenti de unde cumpara rechizite scolare pentru copiii lor si cat costa acestea, pentru a reusi sa se incadreze in bugetul alocat acestor achizitii. O buna idee poate fi de pe https://eraft.ro/rechizite-scolare.

Care sunt cele mai potrivite momente pentru a cumpara rechizitele scolare?

Exista mai multe metode prin care se poate face economie atunci cand vine vorba despre cumpararea rechizitelor scolare, iar una dintre acestea este realizarea unei verificari asupra rechizitelor care au mai ramas din anul scolar anterior.

Cu toate acestea, perioada in care sunt cumparate rechizitele scolare poate influenta si ea foarte mult pretul acestora si, implicit, costul final al unei astfel de achizitii. Drept urmare, specialistii in planificarea finantelor sustin ca o perioada potrivita pentru a face aceste investitii necesare pentru copii este perioada verii, in special lunile iulie si august.

In aceasta perioada, cand toata lumea se bucura de vacanta, vanzatorii si distribuitorii de rechizite si produse scolare mentin un nivel mic al preturilor, mai ales ca exista foarte putini cumparatori, in stoc aflandu-se rechizite din colectii trecute, care nu s-au vandut. In plus, unele magazine apeleaza la destocaj pentru acestea, caz in care le vand la preturi foarte mici.

De asemenea, ultimele luni din an pot fi si ele un bun prilej pentru cumpararea rechizitelor scolare, deoarece este o perioada in care reducerile sunt foarte importante si se regasesc la aproape toate categoriile de produse.

Prin urmare, parintii se pot pregati de inceputul anului scolar cu mult inainte de momentul propriu-zis, pentru a face economii importante, atat financiare, cat si de timp.