Cafeaua, bună pentru sănătate. Câtă poți să bei zilnic, fără niciun risc

0
Foto: p2.piqsels.com

Cafeaua este băutura noastră preferată în fiecare dimineață.Atâta timp cât este este băută simplă, fără zahăr, lapte sau alte ingredient calorice, aceasta aduce numai beneficii creierului și organismului. Dar nu datorită cofeinei, ci a altor sute de substanțe naturale conținute de boabele de cafea.Iată de ce e bine să bei maximum 5 cești de cafea pe zi!

Ce nutrienți importanți conține cafeaua

O ceașcă de cafea conține o serie de nutrienți importanți pentru organism:
•    Riboflavina (vitamina B2): 11% din doză zilnică recomandată
•    Acid pantotenic (vitamina B5): 6% din doză zilnică recomandată
•    Mangan și potasiu: 3% din doză zilnică recomandată
•    Magneziu și niacina (B3): 2% din doză zilnică recomandată

Combate depresia

Un studiu efectuat de Institutul Național de Sănătate din SUA a descoperit că persoanele care beau în medie patru cești de cafea pe zi sunt cu 10% mai puțin predispuse depresiilor, decât cele care nu consumă niciodată cafea. Întrucât efectul în cauză nu s-a putut observa în urmă consumului altor băuturi cofeinizate, înseamnă că responsabilă cu starea pozitivă de spirit nu este cofeina, ci antioxidanții din boabele de cafea.

Reglează activitatea hepatică

Consumul zilnic de cafea poate ajuta ficatul să își autoregleze funcțiile. Americanii au descoperit că, prin aportul zilnic de cafea, se poate reduce riscul dezvoltării colangitei sclerozante primare, o boală autoimună rară care produce ciroză hepatică, insuficientă hepatică și chiar cancer hepatic. De asemenea, persoanele alcoolice care beau o ceașcă de cafea pe zi își reduc cu 20% șansele de a dezvolta ciroză alcoolică.

Stimulează creierul

Cafeaua crește substanțial randamentul cerebral și fizic, fiind folosită de mulți atleți înainte de intrarea în competiții. Cofeina crește numărul acizilor grași care circulă în fluxul sanguin, sporindu-se astfel performanță sportivă.

Vezi continuarea pe click.ro!