Bicicletele electrice – de ce merita sa investesti intr-un astfel de model?

0

Te-ai saturat de aglomeratie, caldura, stres si mirosurile neplacute din mijloacele de transport in comun? E timpul sa te apuci de pedalat! MonkeyBoard.ro iti sare in ajutor cu cele mai cool jucarii – hoverboard-uri, trotinete electrice, biciclete pliabile etc. – pentru a face fata cu succes provocarilor junglei urbane.

Pentru ca incalzirea globala este o problema la care se incearca gasirea unei rezolvari, poti incepe tu cu o schimbare! De ce sa mai mergi cu masina personala, cand afara e cald si poti opta pentru biciclete electrice?

De ce sa optezi pentru o bicicleta electrica?

Desi pare un non-sens sa iti cumperi una, mai ales cand mersul pe bicicleta este sanatos si relaxant, la distante lungi este de mare ajutor. Spre exemplu, pentru cineva care utilizeaza bicicleta zi de zi pentru distante mari, ca sa mearga la birou de exemplu, este important cel putin dimineata sa nu depuna foarte multe efort ca sa nu ajunga deja obosit si transpirat la birou.

Mai mult, o bicicleta electrica nu te scuteste de efortul de a pedala, insa este de mare ajutor pentru a reincarca bateria Li-Ion pe care o are amplasata. Din punct de vedere constructiv o bicicleta electrica functioneaza identic cu una clasica, diferenta fiind prezenta unui motor electric amplasat in butucul din fata sau din spate al cadrului si un acumulator Li-Ion reincarcabil (si de obicei detasabil pentru a putea fi luat in casa) montat pe portbagaj sau undeva aproape de roata spate.

In UE, bicicletele electrice au o putere limitata la maxim 250 W (aproximativ 0.3 CP), adica sunt capabile sa atinga o viteza maxima de aproximativ 25 km/ora in modul complet autonom. In functie de model aceste caracteristici pot varia semnificativ, bineinteles.

Autonomia bateriei depinde si de greutatea ciclistului, de viteza de deplasare, de vant, gradul de inclinare al soselei, insa in practica te poti astepta la 20-25 km de autonomie, existand si modele mai scumpe care urca aceasta valoare pana la 100 km si chiar si mai mult.

Cum sa cumperi o bicicleta electrica?

Este indicat sa mergi la magazinele de profil, unde paleta de produse este mult mai mare, dar vei gasi si consultanti gata sa iti sara in ajutor.

In plus, magazinele de specialitate iti ofera si garantie pentru orice achizitie, la care se adauga si multiple accesorii de care poti avea nevoie – o sa, o casca si cotiere, dar si consumabile.