Beneficiile uleiului de măsline pentru păr

0
53
Foto: Pinterest

Uleiul de măsline este bun la toate! Nu doar pentru mâncare, dar și pentru înfrumusețare! Este o tradiție de mii de ani folosirea acestuia în ritualuri de beauty, mai ales pentru hidratare. În plus, uleiul de măsline face minuni pentru păr!

Uleiul de măsline este probabil cel mai faimos tip de ulei din lume, foarte popular atât pentru aplicațiile cosmetice, cât și pentru cele culinare, așa cum a fost de milenii.

Făcut direct din măsline, există diferite categorii de ulei de măsline, pe baza modului în care sunt procesate.

Uleiul de măsline extra virgin, de exemplu, este prelucrat numai prin mijloace mecanice, fără a se utiliza procedee de extracție chimică sau de distilare.

Uleiul de măsline rafinat, pe de altă parte, poate avea un punct de fum mai mare și poate fi mai puțin costisitor, dar are și mai puține substanțe nutritive benefice și antioxidanți.

Utilizarea uleiului de măsline pentru păr poate oferi o varietate de beneficii, datorită conținutului de vitamine, precum și a diverșilor antioxidanți și a componentelor active.

Cum să folosești ulei de măsline pentru păr

Cele mai populare utilizări ale uleiului de măsline sunt aplicarea sub formă de mască de păr, balsam, sau ca un scrub antiinflamator, scrie libertateapentrufemei.ro