Beneficiile sportului pe timp de primăvară. Sfaturi esențiale pentru zile pline de energie

0

Primăvara este anotimpul în care întreaga natură prinde din nou viață. Trecerea de la iarna rece și lungă, la soarele luminos de primăvară este o oportunitate pentru schimbare și obiceiuri sănătoase. Cu siguranță, cei mai mulți dintre noi nu am fost activi în perioada iernii, fapt ce a dus la acumularea de kilograme, dar și la o lipsă de vitalitate.

Fie că alegi antrenamentele acasă, în aer liber sau la sala de sport, este bine să îți planifici activitățile sportive pentru ca rezultatele să fie pe măsura dorințelor și așteptărilor tale. Începe cu plimbări în natură și adaugă treptat mersul rapid pe jos sau plimbările cu bicicleta. Nu uita că regularitatea este cheia succesului în sport. Dacă alegi să mergi într-o sală de sport, adaugă treptat intensitate în antrenamentul tău și greutăți mini. Pentru mai multă motivație și energie, este important ca încălțămintea să fie una de calitate cu talpă flexibilă, pentru a avea randament chiar și atunci când vremea nu în totalitate favorabilă.

Pe lângă perechea de adidași confortabilă, cea mai bună alegere pentru îmbrăcămintea de sală este echipamentul sportiv din fibre sintetice. Hainele de sală confecționate din materiale precum poliesterul, vâscoza sau elastanul, pot oferi confortul termic de care ai nevoie, astfel încât corpul să respire corespunzător în timpul antrenamentelor fizice intense.

Sportul primăvara în aer liber este benefic și pentru sănătatea inimii datorită aerului curat care contribuie la reducerea stresului. Un studiu recent arată că aproape 10% dintre persoanele cu hipertensiune arterială și-ar putea controla nivelul dacă petrec cel puțin 30 de minute într-un parc în fiecare săptămână sau fac exerciții fizice moderate.

Un element extrem de important de important este regimul de hidratare. Apa este esențială pentru organism, având rolul de a regla temperatura corpului și permite ca toate contracțiile musculare să aibă loc. În timpul antrenamentului, principala modalitate prin care corpul își menține temperatura optimă este prin transpirație, ducând la pierderea lichidelor. O cantitate optimă de lichide îi ajută pe cei activi să își atingă randamentul și să aibă încredere în propriile forțe. Pe măsură ce un antrenament devine mai lung și mai solicitant, este important ca aceștia să consume cantitatea corectă de lichide.

Foarte multe persoane active fizic apelează de multe ori la băuturi energizante în timpul antrenamentelor, riscând să-și deshidrateze organismul deoarece acestea conțin foarte mulți îndulcitori. Ca alternativă, Waterdrop propune colecția de Microlyte – cuburi compacte care se dizolvă în apă și o îmbogățesc cu ajutorul celor 5 electroliți (sodiu, calciu, potasiu, magneziu, clor) și a extractelor naturale din fructe. Microlyte reprezintă o opțiune sănătoasă pentru persoanele care își doresc să suplimenteze substanțele necesare pentru buna funcționare a organismului în timpul activităților fizice.

Alături de carbohidrați și vitamine venite din surse de calitate precum potasiul, magneziul, sodiul și calciul, apa ajută la buna funcționare a organismului, asigurând un echilibru necesar în viața cotidiană, care devine tot mai solicitantă. Deoarece este important ca în timpul sportului să-ți monitorizezi cantitatea de apă consumată, Waterdrop a creat și un recipient reutilizabil pentru apă, disponibil în trei nuanțe asortate, care să crească buna dispoziție și să impulsioneze hidratare. Astfel, nu vei mai fi nevoit să cumperi apă la pet în drumul tău spre antrenament, iar pe lângă hidratare, vei face și o alegere sustenabilă, prietenoasă cu mediul înconjurător. Confecționate din oțel inoxidabil de înaltă calitate, sticlele au o capacitate de 800ml, cu o greutate extrem de ușoară de 200g, fiind o modalitate eficientă, indiferent că alegi să faci mișcare în aer liber sau într-o sală de sport. În plus, până la sfârșitul lunii martie, atât sticlele, cât și Mycrolite-urile au un discount de 20%.

Hidratarea rămâne esențială pentru organism, indiferent de anotimp. În timpul sportului apa ajută corpul să elimine toxinele din musculatură, reducând oboseala și scurtând timpul necesar de revenire după efort. Astfel, cel mai bun sfat este să-ți asculți corpul și să te hidratezi corespunzător indiferent de activitatea fizică pe care o practici.